Business & Finance Πέμπτη 8/06/2023, 20:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Ο συνιδρυτής του ήταν «λυπημένος» μετά την αγορά από τον Musk

Twitter: Ο συνιδρυτής του ήταν «λυπημένος» μετά την αγορά από τον Musk

Ο συνιδρυτής του Twitter, Evan Williams, ο οποίος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα έκανε ο Elon Musk στην εταιρεία το 2022, ήταν «λυπημένος όταν η αγορά ολοκληρώθηκε», είπε.

Ο Williams, στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ο Musk αγόρασε το Twitter, είπε ότι αρχικά πίστευε ότι η ιδέα της εξαγοράς ήταν «ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική», αλλά δεν περίμενε ότι θα συμβεί στην πραγματικότητα. Τώρα ο Williams που δεν είναι πλέον μέτοχος στον τεχνολογικό κολοσσό, σημείωσε αναφερόμενος για τον Musk, μιλώντας στο Bloomberg:  «Νομίζω ότι είναι λαμπρός. Αλλά κανείς δεν είναι λαμπρός σε όλα».

Τόσο ο Williams όσο και ο Jason Goldman, ένα από τα πρώτα μέλη της ιδρυτικής ομάδας της εταιρείας, πιστεύουν ότι το Twitter, το οποίο επικρίθηκε εδώ και καιρό επειδή δεν καινοτομούσε αρκετά γρήγορα ή δεν έβγαζε αρκετά χρήματα, βρισκόταν σε ανοδική τροχιά υπό την προηγούμενη ηγεσία του. Η εταιρεία είχε επενδύσει πολλά στην ασφάλεια και οι αναφορές για υβριστικό περιεχόμενο είχαν μειωθεί. 

Από τότε που ανέλαβε ο Musk, το Twitter έχει χάσει περισσότερα από τα μισά διαφημιστικά του έσοδα, καθώς οι επωνυμίες έπαψαν να εμπιστεύονται τον ιστότοπο για την αφαίρεση βίαιου, πορνογραφικού και υβριστικού περιεχομένου. Το Twitter έχασε επίσης περισσότερο από το 75% των εργαζομένων του, μέσω απολύσεων και παραιτήσεων. 

Ο Williams προβλέπει ότι το μέλλον του Twitter θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει το Yahoo ή το Myspace. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν και οι δύο ιστότοποι, η αξία της επωνυμίας τους έχει μειωθεί σημαντικά. Η επωνυμία του Twitter μπορεί να αλλάξει για πάντα.

«Νομίζω ότι η ανάκτηση της επωνυμίας είναι πολύ πιο δύσκολη και τώρα η επωνυμία είναι πολύ συνδεδεμένη με τον Elon», είπε ο Williams.

Σε αυτό το σημείο, ο Williams αμφισβητεί την ίδια τη λογική του Twitter. «Ίσως απλά είχαμε μια λάθος ιδέα με το Twitter και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε κάποια άλλη ιδέα», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα ήταν ενδιαφέρον να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να είναι πιο κοινωνικοί στο διαδίκτυο χωρίς να καταναλώνουν ή να δημιουργούν περιεχόμενο. «Η ιδέα των «social media» είναι ίσως αυτό που αμφισβητώ περισσότερο αυτή τη στιγμή».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Twitter: Κορυφαίο στέλεχος στο τμήμα πολιτικής περιεχομένου παραιτήθηκε

Twitter: Αξίζει 1/3 από όσα πλήρωσε ο Elon Musk, λέει η Fidelity

Twitter: Αφήνει τη θέση του CEO ο Elon Musk – Βρέθηκε αντικαταστάτρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News