Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 19:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Φέρνει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI σε κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ

Microsoft: Φέρνει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI σε κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ

Η Microsoft Corp. θα επιτρέψει στους χρήστες της υπηρεσίας cloud computing της, Azure Government, η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία αμερικανικών αντιπροσωπειών, να έχουν πρόσβαση σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης από τον δημιουργό του ChatGPT, την OpenAI.

Η Microsoft, η οποία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην OpenAI και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να τροφοδοτήσει το Bing chatbot της, σχεδιάζει να ανακοινώσει ότι οι πελάτες της Azure Government μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δύο από τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της OpenAI: το πιο πρόσφατο και ισχυρότερο μοντέλο της startup, το GPT-4 και ένα παλαιότερο, GPT-3, μέσω της υπηρεσίας Azure OpenAI της Microsoft.

Τα Υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας των ΗΠΑ και η NASA είναι μεταξύ των ομοσπονδιακών κυβερνητικών πελατών της Azure Government, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το Κέντρο Τεχνικών Πληροφοριών Άμυνας – ένα μέρος του Υπουργείου Άμυνας που επικεντρώνεται στη συλλογή και την ανταλλαγή στρατιωτικών ερευνών – θα πειραματιστεί με τα μοντέλα OpenAI μέσω της νέας προσφοράς της Microsoft, επιβεβαίωσε αξιωματούχος.

Η Microsoft προσφέρει ήδη μοντέλα OpenAI στους εμπορικούς πελάτες της, με την υπηρεσία Azure OpenAI να αναπτύσσεται ραγδαία τους τελευταίους μήνες. Ο κολοσσός δήλωσε τον Μάιο ότι είχε 4.500 πελάτες για την υπηρεσία, σε σχέση με 2.500 το προηγούμενο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των Volvo AB, Ikea, Mercedes-Benz Group AG και Shell Plc. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News