Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 18:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολλανδία: Ζητά εξηγήσεις για το πώς το ChatGPT χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα

Ολλανδία: Ζητά εξηγήσεις για το πώς το ChatGPT χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα

Η ολλανδική ρυθμιστική αρχή απορρήτου ζήτησε διευκρινίσεις από τον κατασκευαστή του ChatGPT, την OpenAI σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα κατά την εκπαίδευση του συστήματος, εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου του γενετικού chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια επιστολή προς την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp., ο επόπτης ρώτησε εάν οι ερωτήσεις που εισάγονται στο ChatGPT χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του αλγόριθμου του. Επίσης, αναρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα από το διαδίκτυο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

«Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιέχουν ευαίσθητες και πολύ προσωπικές πληροφορίες, για παράδειγμα, εάν κάποιος ζητήσει συμβουλές σχετικά με μια συζυγική διαμάχη ή για ιατρικά θέματα», τόνισε η ρυθμιστική αρχή.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση της ολλανδικής αρχής προστασίας δεδομένων έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για επίβλεψη του chatbot. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων δημιούργησε τον Απρίλιο μια ομάδα εργασίας επικεντρωμένη στο ChatGPT, μέσω της οποίας τα κράτη μέλη μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές ενέργειες επιβολής από τις ρυθμιστικές αρχές.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ολλανδία χρησιμοποίησαν το ChatGPT τους πρώτους τέσσερις μήνες από την κυκλοφορία του, ανέφερε η υπηρεσία.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News