Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 20:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Τι απαντά για τους ισχυρισμούς παράνομης συλλογής δεδομένων παιδιών

Microsoft: Τι απαντά για τους ισχυρισμούς παράνομης συλλογής δεδομένων παιδιών

Η Microsoft Corp. συμφώνησε να πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει έναν ισχυρισμό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ ότι η εταιρεία συνέλεγε παράνομα δεδομένα από παιδιά που εγγράφηκαν για να χρησιμοποιήσουν το σύστημα παιχνιδιών Xbox.

Ο τεχνολογικός γίγαντας απαιτούσε από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την υπηρεσία Xbox Live να εγγραφεί με όνομα, διεύθυνση email και στοιχεία ηλικίας. Ωστόσο, όπως έγραψε το moneyreview νωρίτερα ακόμη και όταν η εταιρεία γνώριζε ότι υπήρχαν χρήστες κάτω των 13 ετών, συνέχισε να συλλέγει και να διατηρεί δεδομένα κατά παράβαση του νόμου περί απορρήτου των παιδιών των ΗΠΑ στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την FTC.

Η απάντηση της εταιρείας 

Μέσα στη μέρα η Microsoft σημείωσε πως για αυτό ευθύνεται ένα «πρόβλημα διατήρησης δεδομένων» και υποσχέθηκε να βελτιώσει τα συστήματά της.

«Εκτός από την υπάρχουσα στρατηγική πολλαπλών παραμέτρων ασφαλείας μας, σχεδιάζουμε επίσης να αναπτύξουμε επαλήθευση ταυτότητας και ηλικίας επόμενης γενιάς — μια βολική, ασφαλή, εφάπαξ διαδικασία για όλους τους παίκτες», ανέφερε η εταιρεία στο Bloomberg.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, ο Dave McCarthy, Γενικός Διευθυντής για τις υπηρεσίες των προϊόντων Xbox, είπε ότι οι χρήστες κάτω των 13 ετών που δημιούργησαν λογαριασμούς πριν από τον Μάιο του 2021 θα πρέπει να επαληθεύσουν εκ νέου ότι έχουν γονική συναίνεση για τη χρήση του Xbox.

Με τον διακανονισμό, η Microsoft είναι μία ακόμη από τις δεκάδες εταιρείες, όπως η Amazon.com Inc., η Google της Alphabet Inc. και η TikTok της ByteDance Ltd, που έχουν αντιμετωπίσει κυρώσεις από την FTC για συλλογή ή διατήρηση δεδομένων για παιδιά χωρίς γονική συναίνεση.

Ως μέρος του διακανονισμού, η Microsoft συμφώνησε να διαγράψει εντός δύο εβδομάδων κάθε πληροφορία που συλλέγεται για παιδιά χωρίς γονική συναίνεση και να ειδοποιεί τυχόν εκδότες βιντεοπαιχνιδιών που αναζητούν προσωπικές πληροφορίες για το αν οι χρήστες είναι ανήλικοι.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αποχωρεί από τη Microsoft Ελλάδας ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS