Business & Finance Παρασκευή 2/06/2023, 13:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O CFO της Richemont έβγαλε περισσότερα από τον CEO 

O CFO της Richemont έβγαλε περισσότερα από τον CEO 

H Richemont έδωσε στον Οικονομικό Διευθυντή Burkhart Grund 14,3 εκατ. δολάρια σε συνολική αποζημίωση πέρυσι, καθιστώντας τον τον πιο ακριβοπληρωμένο υπάλληλο στον όμιλο ειδών πολυτελείας.

Η συνολική πληρωμή του Grund περιελάμβανε ειδικά bonus που η επιτροπή αποζημιώσεων της εταιρείας είπε ότι αντικατοπτρίζουν εξαιρετική απόδοση, όπως αποκάλυψε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα μετρητά, οι μετοχές και τα άλλα προνόμια του CFO είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τη συνολική αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου Jerome Lambert, ύψους σχεδόν 8,8 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία είπε ότι ο Grund, ο οποίος εντάχθηκε στη Richemont το 2000 και έγινε CFO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2017, έλαβε πρόσθετη πληρωμή 2,5 εκατ. δολαρίων το τρέχον έτος μαζί με πρόσθετες μετοχές απόδοσης καθώς και το δικαίωμα σε περισσότερα κίνητρα του επόμενου έτους.
«Αυτό το διακριτικό bonus αναγνωρίζει εξαιρετικές επιδόσεις επί σειρά ετών, τις οποίες η Επιτροπή έκρινε ότι δεν είχαν αντικατοπτριστεί σωστά σε προηγούμενα bonus αμοιβών», ανέφερε στην έκθεση ο επικεφαλής της επιτροπής αποδοχών της Richemont.

Η Richemont είχε ρεκόρ πωλήσεων και λειτουργικών κερδών πέρυσι και έκλεισε μια πολυπόθητη συμφωνία για να πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της διαδικτυακής πλατφόρμας λιανικής ειδών πολυτελείας YNAP. Ο ιδιοκτήτης της Cartier ανέφερε πωλήσεις περίπου 22 δισ. δολάρια και λειτουργικά κέρδη περίπου 5,81 δισ. δολάρια τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο. Και, μετά από χρόνια προσπάθειας, κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της YNAP, η οποία σημείωσε διαγραφή αξιών 3,4 δισ. δολάρια.

Ο Grund πήρε επίσης περισσότερες απολαβές συγκριτικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο το προηγούμενο έτος, με 9,4 εκατ. δολάρια σε σχέση με τα 8,17 εκατ. δολάρια του Lambert.

Ο πρόεδρος Johann Rupert, ο οποίος ελέγχει την ελβετική εταιρεία μέσω των μετοχών της κατηγορίας Β, έλαβε ελαφρώς περισσότερα από 3,3 εκατ. δολάρια σε αμοιβές, παροχές και κόστος κοινωνικής ασφάλισης κατά το οικονομικό έτος 2023, περίπου το ίδιο με το προηγούμενο έτος.

Ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ελέγχει το 51% των δικαιωμάτων ψήφου της.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δεν πουλιέται η Cartier: Το «όχι» της Richemont στην εξαγορά από τη LVMH 

Cartier: Η ιστορία του οίκου που «στολίζει» όσους γράφουν ιστορία 

Εκτοξεύθηκε στα 353 δισ. ευρώ ο τζίρος των ειδών πολυτελείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News