Business & Finance Πέμπτη 1/06/2023, 19:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Αντιμέτωπη με έλεγχο στην ΕΕ για την αγορά της IRobot ύψους 1,65 δισ. δολαρίων 

Amazon: Αντιμέτωπη με έλεγχο στην ΕΕ για την αγορά της IRobot ύψους 1,65 δισ. δολαρίων 

Η προγραμματισμένη εξαγορά της IRobot Corp., εταιρείας οικιακών συσκευών, ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon.com Inc., αντιμετωπίζει επανεξέταση συγχώνευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με προσωρινή προθεσμία για τις 6 Ιουλίου.

Ένας νέος φάκελος υπόθεσης στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε σήμερα (1/6) ανέφερε ότι οι εταιρείες ζήτησαν επίσημη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για τη συγχώνευση. Η συμφωνία διερευνάται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών θα αποφασίσει έως τις 16 Ιουνίου εάν θα την παραπέμψει σε μια εις βάθος έρευνα.

Η Amazon, με έδρα το Σιάτλ, έχει διανύσει πολύ δρόμο ως παίκτης συσκευών από την αποτυχημένη εισχώρηση στα smartphones πριν από μερικά χρόνια, μέχρι το λογισμικό φωνής Alexa και τα έξυπνα ηχεία Echo, τα οποία εργάζεται για να τα τοποθετήσει στο κέντρο της αναπτυσσόμενης αγοράς για έξυπνα οικιακά gadgets. Η IRobot δίνει στην Amazon ένα δημοφιλές όνομα στα gadget καθαρισμού σπιτιού που μπορεί να την τοποθετήσει ένα βήμα μπροστά στα δικά της σχέδια. Το οικιακό ρομπότ της Amazon, που ονομάζεται Astro, βρίσκεται ακόμα σε περιορισμένη κυκλοφορία δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Η Foxglove, μια ομάδα υπεράσπισης της τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, νωρίτερα φέτος προέτρεψε την ΕΕ να διερευνήσει και να μπλοκάρει τη σχεδιαζόμενη συναλλαγή, εκφράζοντας «σοβαρές ανησυχίες» ότι η συμφωνία θα αυξήσει την πρόσβαση της Amazon σε δεδομένα για τα σπίτια των χρηστών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News