Business & Finance Πέμπτη 1/06/2023, 13:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση της ζήτησης για ελβετικά ρολόγια από τις ΗΠΑ

Μείωση της ζήτησης για ελβετικά ρολόγια από τις ΗΠΑ

Οι μηνιαίες εξαγωγές ελβετικών ρολογιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, σηματοδοτώντας επιβράδυνση της ζήτησης από τη μεγαλύτερη αγορά για ακριβά ρολόγια.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Ομοσπονδία της Ελβετικής Βιομηχανίας Ρολογιών. Η πτώση είναι η πρώτη από τον Ιανουάριο του 2021 για μια αγορά που ήταν ο βασικός μοχλός αύξησης ρεκόρ στις πωλήσεις πολυτελών ελβετικών ρολογιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα ως η κορυφαία αγορά για τα ελβετικά ρολόγια το 2021.

Οι ωρολογοποιοί συμπεριλαμβανομένων των Patek Philippe, Oris και Zenith επισήμαναν πρόσφατα μια μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα τους σε συνεντεύξεις τους στο Bloomberg News.

Ωστόσο, οι συνολικές ελβετικές εξαγωγές ρολογιών αυξήθηκαν και πάλι τον Απρίλιο, σημειώνοντας άνοδο κατά 6,8% σε αξία και θετική πορεία κατά περίπου 10,5% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 107% τον Απρίλιο, καθώς η χώρα άνοιξε ξανά μετά τα lockdown. Οι πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκαν σχεδόν κατά 16%, ενώ οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια άλλη βασική αγορά, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10%.

Η παγκόσμια ζήτηση για ελβετικά ρολόγια πολυτελείας εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – φτάνοντας σε ρεκόρ άνω των 26,4 δισ. δολαρίων το 2022 – και παρέμεινε σχετικά ισχυρή παρά τους αντίξοους οικονομικούς ανέμους.

Οι εξαγωγές κατ’ όγκο ρολογιών αυξήθηκαν επίσης κατά 18,8% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω των ρολογιών με τιμή κάτω των 200 φράγκων. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί μειώνονται οι αγορές Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα τόσο σπάνιο Patek Philippe: Το ροζ ρολόι που μπορεί να «πιάσει» έως 4,5 εκατ.

Συνεχίζεται η ζήτηση για πολυτέλεια- Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των Prada και Miu Miu

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News