Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 21:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Παρουσίαση του αναβαθμισμένου Model 3 στη Σαγκάη από τον Musk

Tesla: Παρουσίαση του αναβαθμισμένου Model 3 στη Σαγκάη από τον Musk

Η Tesla Inc. σχεδιάζει να δώσει μια πρώτη γεύση του αναβαθμισμένου σεντάν Model 3 στο πλαίσιο της επίσκεψης του διευθύνοντος συμβούλου Elon Musk στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σαγκάη, την πρώτη εδώ και χρόνια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής την Πέμπτη είναι πρωτότυπα, δήλωσαν οι ίδιοι, ζητώντας να παραμείνουν ανώνυμοι. Το ανανεωμένο Model 3, το πρώτο σεντάν της Tesla για μαζική αγορά, είναι ελαφρώς μακρύτερο και πιο σπορ από την προηγούμενη έκδοση και έχει πιο κομψή εσωτερική σχεδίαση, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτό το μήνα. 

Η Tesla αντιμετωπίζει πιέσεις να ανανεώσει τη σειρά προϊόντων της στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων της εταιρείας μετά τις ΗΠΑ. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει ελάχιστες αλλαγές στο Model 3 από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του το 2017 και οι όλο και πιο ανταγωνιστικοί τοπικοί κατασκευαστές, με επικεφαλής την BYD Co. έχουν καταλάβει μερίδιο αγοράς. Η Tesla έχει απαντήσει με σημαντικές εκπτώσεις που έχουν πυροδοτήσει έναν πόλεμο τιμών και έχουν συμπιέσει την κερδοφορία σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η επίσκεψη του Musk στην Κίνα, η οποία ξεκίνησε από το Πεκίνο, είναι η πρώτη του μετά από τρία χρόνια. Ο Musk συναντήθηκε με τον Jin Zhuanglong, τον υπουργό βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών της Κίνας, στην πρωτεύουσα της χώρας την Τετάρτη πριν ταξιδέψει στο εργοστάσιο της Σαγκάης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News