Business & Finance Δευτέρα 29/05/2023, 17:00
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ STREAMING ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΕΣ

Γιατί οι υπηρεσίες streaming αφαιρούν ταινίες και σειρές

Γιατί οι υπηρεσίες streaming αφαιρούν ταινίες και σειρές

Οι υπηρεσίες streaming έδωσαν μία υπόσχεση που θα κρατούσε για πάντα, αυτή της εύρεσης των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών στη ψηφιακή τους βιβλιοθήκη, ανά πάσα στιγμή. 

Τώρα η Disney αναμένεται να αποσπάσει δεκάδες εκπομπές και ταινίες από τις πλατφόρμες  Disney+ και Hulu και οι συνδρομητές έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα.

Μετά την αρχική άνθηση των νέων πλατφορμών και της αύξησης των συνδρομητών, υποβοηθούμενη από τα πανδημικά lockdown και το κύμα φρέσκου περιεχομένου, η βιομηχανία ψηφιακής ροής έχει παγώσει. Η αλλαγή ήρθε πέρυσι αφού το Netflix ανέφερε την πρώτη του απώλεια συνδρομητών σε μια δεκαετία.

Την ίδια περίοδο ήταν δύσκολο για τους καταναλωτές να καταλάβουν γιατί το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε ειδικά για πλατφόρμες ροής έχει αφαιρεθεί από κάποιες, όπως αυτή της Warner Bros. Discovery, ειδικά όταν τα πρωτότυπα του Netflix παραμένουν ανέγγιχτα στη βιβλιοθήκη του.

«Από την άποψη των καταναλωτών, αυτό που θέλουν είναι να μπορούν να έχουν πάντα πρόσβαση στο περιεχόμενό τους», δήλωσε ο Dan Rayburn, αναλυτής μέσων και ροής.

«Το μέρος που μπερδεύει πραγματικά τους καταναλωτές είναι το ότι δεν καταλαβαίνουν πώς χορηγείται άδεια χρήσης περιεχομένου», είπε. «Πραγματικά μπερδεύονται όταν μια μέρα το περιεχόμενο είναι σε μια υπηρεσία και μετά εξαφανίζεται ή το περιεχόμενο είναι ακόμα στην υπηρεσία, αλλά είναι μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός σεζόν και όχι όλες».

Η κατάργηση περιεχομένου από τις πλατφόρμες είναι ένας τρόπος για αυτές να αποφύγουν τις υπολειπόμενες πληρωμές και τα τέλη αδειοδότησης.

«Οι υπηρεσίες ροής πρέπει να πληρώσουν για το δικαίωμα φιλοξενίας ενός τίτλου», εξήγησε ο Brandon Katz, ένας σύμβουλος στρατηγικής του κλάδου στην Parrot Analytics.

Σημείωσε ότι εάν ένας τίτλος δεν ανήκει στον streamer, τότε πρέπει να καταβληθεί τέλος αδειοδότησης στο στούντιο που κατέχει αυτό το περιεχόμενο. 
Ακόμη και οι τίτλοι που κατέχονται εσωτερικά πρέπει να έχουν άδεια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Netflix: Το τέλος των δανεικών κωδικών έφτασε σε 103 χώρες

Amazon: Επένδυση 12,7 δισ. δολαρίων στις Υπηρεσίες Cloud της Ινδίας 

Συμφέρει το Netflix οι καταναλωτές να είναι φτωχότεροι; 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News