Business & Finance Τετάρτη 24/05/2023, 21:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: H Avid διερευνά την πώλησή της με σύμβουλο την Goldman Sachs

Η εταιρεία, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 900 εκατ. δολ., συνεργάζεται με την Goldman Sachs Group και έχει ζητήσει δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενους

Reuters: H Avid διερευνά την πώλησή της με σύμβουλο την Goldman Sachs

Η Avid Technology Inc, πάροχος λογισμικού και εξοπλισμού επεξεργασίας βίντεο και ήχου για κινηματογραφιστές και στούντιο ηχογράφησης, διερευνά μία πιθανή πώληση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία με έδρα το Μπέρλινγκτον της Μασαχουσέτης, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων, συνεργάζεται με την Goldman Sachs Group για τη διαδικασία πώλησης και έχει ζητήσει δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενους, ανέφεραν οι πηγές.

Οι πηγές προειδοποίησαν ότι καμία συμφωνία δεν είναι βέβαιη και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Εκπρόσωποι της Avid και της Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Avid ιδρύθηκε το 1987 και παρέχει λογισμικό και υλικό μοντάζ κυρίως εταιρείες στο χώρο του θεάματος. Τα προϊόντα της, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ταινιών blockbuster όπως το «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water», περιλαμβάνουν τα Media Composer, MediaCentral και AirSpeed.

Στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα της Avid αυξήθηκαν κατά 8,1% στα 228 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ενεργές συνδρομές επί πληρωμή λογισμικού αυξήθηκαν κατά 22% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των αναλυτών και οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 20% από την αρχή του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Avid, Jeffrey Rosica, δήλωσε στους αναλυτές κατά την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της εταιρείας ότι τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού δημιούργησαν «σημαντικές και απροσδόκητες αντιδράσεις στο μεικτό περιθώριο κέρδους για το υλικό ήχου», οι οποίες υπονόμευσαν την κερδοφορία.

Ένα ακτιβιστικό hedge fund και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Avid, το Impactive Capital LP, έχει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μετά τη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία το 2019.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News