Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 07:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να τσεκάρει κανείς τα email στις διακοπές; Ή να μην τα τσεκάρει; Ιδού το ερώτημα 

Να τσεκάρει κανείς τα email στις διακοπές; Ή να μην τα τσεκάρει; Ιδού το ερώτημα 

Τελικά τι είναι καλύτερο, να παίρνει κανείς τον υπολογιστή στις διακοπές, για να μπορεί να απαντήσει στα email που θα προκύψουν, ή να αποσυνδέεται τελείως και να αντιμετωπίζει όχι μόνο δεκάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν επιστρέφει, αλλά και το άγχος μην χάσει κάποιο deadline;

Στην πραγματικότητα, η λύση ίσως να βρίσκεται κάπου στη μέση. 

Μια εταιρεία που το έχει κατανοήσει αυτό, είναι η Mercedes-Benz Group, η οποία επιτρέπει στους υπαλλήλους να διαγράφουν αυτόματα τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ βρίσκονται σε διακοπές, ειδοποιώντας παράλληλα τους αποστολείς, όπως μεταδίδει το CNBC. 

Ακολουθεί ένα οδηγός για το πως να «ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες», σε περίπτωση που δεν δουλεύτε στη Mercedes-Benz Group:  

1. Συμπληρώστε τις ημερομηνίες στην αυτόματη απάντηση «Εκτός γραφείου»

Ορίστε μια αυτόματη απάντηση με το χρονοδιάγραμμα των διακοπών σας και τα στοιχεία επικοινωνίας ενός συναδέλφου για τα επείγοντα emails. Ωστόσο ενεργοποιήστε την μερικές ημέρες πριν από την άδειά σας, για να δείτε πως κινείται ως διεργασία και μερικές μετά, για να μπορέσετε να καλύψετε το χαμένο έδαφος.

2. Επιλέξτε έναν «συνεργάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»

Με το να αναλάβει ένας συνάδελφος τα επείγοντα email, δεν θα έχετε το άγχος μήπως λήξει κάποια προθεσμία, και δεν θα συσσωρεύσετε τόσες πολλές εργασίες που πρέπει να γίνουν μετά την επιστροφή σας. 

3. Ρυθμίστε τα φίλτρα

Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερα φίλτρα, για να εξασφαλίσετε ότι τα επείγοντα email, θα φαίνονται πάνω πάνω, και δεν θα είναι μαζί με τα άσχετα. Έτσι θα ελαχιστοποιείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στη δουλειά, κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

4. Σίγαση ειδοποιήσεων

Ο καλύτερος τρόπος, για να εξασφαλίσετε την ηρεμία σας, είναι η σίγαση ειδοποιήσεων. Σε περίπτωση που ακόμα θέλετε να τσεκάρετε τα μηνύματα, μπορείτε να ορίσετε μία συγκεκριμένη ώρα της μέρας και να το κάνετε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οι δύο άχρηστες συμβουλές που ακούνε όλοι και πώς να είστε αληθινά ευτυχισμένοι στη δουλειά 

Δουλειά: Ήρθε η ώρα να κοπούν τα πολλά meetings;

Τι ψάχνει σε μια δουλειά η Gen Z – Πού διαφέρει από την Gen X

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News