Business & Finance Πέμπτη 18/05/2023, 14:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Μειώθηκε το ενδιαφέρον των κορυφαίων χρηστών, μετά την εξαγορά του Musk

Twitter: Μειώθηκε το ενδιαφέρον των κορυφαίων χρηστών, μετά την εξαγορά του Musk

Οι κορυφαίοι χρήστες του Twitter εξακολουθούν να τo χρησιμοποιούν, αλλά λιγότεροι από αυτός κάνουν δημοσιεύσεις, από τη στιγμή που ο τεχνολογικός κολοσσός εξαγοράστηκε από τον Elon Musk στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center.

«Η νέα ανάλυση του Κέντρου για την πραγματική συμπεριφορά στον ιστότοπο διαπιστώνει ότι οι πιο ενεργοί χρήστες πριν από την εξαγορά, που είναι ουσιαστικά το 20% των χρηστών με τα περισσότερα tweets, παρουσίασαν αξιοσημείωτη μείωση αναρτήσεων τους επόμενους μήνες», έγραψαν οι συντάκτες της έρευνας. «Ο μέσος αριθμός των tweets αυτών των χρηστών ανά μήνα, μειώθηκε κατά περίπου 25% μετά την απόκτηση».

Επιπλέον, περίπου έξι στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ που χρησιμοποίησαν το Twitter τον περασμένο χρόνο δήλωσαν ότι πρόσφατα, έκαναν διαλείμματα από την υπηρεσία και το ένα τέταρτο της ομάδας δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί το Twitter σε ένα χρόνο από τώρα, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα νέα δεδομένα υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino, η οποία θα αντικαταστήσει τον Musk. Η Yaccarino, θα αναλάβει την προβληματική υπηρεσία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που έχει χάσει αρκετούς διαφημιστές τους τελευταίους μήνες λόγω ανησυχιών ότι ρατσιστικό και γενικότερα ακατάλληλο περιεχόμενο, έχει ανθίσει μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Musk.

Η ίδια, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση της ως επικεφαλής της παγκόσμιας διαφήμισης της NBCUniversal, θα πρέπει να επιδιορθώσει τις σχέσεις με τους διαφημιστές του Twitter και να κατανοήσει την εποπτεία περιεχομένου. Ο Musk μείωσε το εργατικό δυναμικό της εταιρείας κατά περίπου 80% σε περίπου 1.500 υπαλλήλους, αφήνοντας εκτός ομάδας, κάποιους ανθρώπους που έπρεπε να κρατήσει, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του Twitter παράγεται από μια μικρή ομάδα ισχυρών χρηστών.

«Από την εξαγορά του Musk, το 20% των ενηλίκων των ΗΠΑ στον ιστότοπο, έχουν δημιουργήσει το 98% όλων των tweets αυτής της ομάδας», ανέφερε η έρευνα.

Μετά από αίτημα για σχόλιο από το CNBC, το Twitter απάντησε με το συνηθισμένο πλέον emoji του: 💩.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η συμβουλή του Elon Musk στους νέους: Πώς να κάνετε καριέρα στην εποχή του AI

Η μεγάλη αλλαγή στην Tesla – Στροφή 180 μοιρών από τον Elon Musk

Twitter: Ενθουσιασμένη να μεταμορφώσει την πλατφόρμα, η νέα CEO 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News