Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 17:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: Ξεκινά πρόγραμμα προσέλκυσης κατασκευαστών υπολογιστών αξίας 2 δισ. δολαρίων 

Ινδία: Ξεκινά πρόγραμμα προσέλκυσης κατασκευαστών υπολογιστών αξίας 2 δισ. δολαρίων 

Ένα οικονομικό σχέδιο κινήτρων ύψους 2 δισ. δολαρίων, αποκαλύπτει η Ινδία, η οποία έχει σκοπό να προσελκύσει κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, tablet και άλλου υλικού, καθώς οι εταιρείες, πορπαθούν να ανεξαρτητοποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους από την Κίνα. 

Ο πρωθυπουργός Narendra Modi αξιοποιεί την πρώιμη επιτυχία των εργασιών της τοπικής μονάδας της Apple Inc. – που βοήθησαν την αμερικανική εταιρεία να παράγει περίπου το 7% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone της – για να αναδείξει τη χώρα ως βιώσιμο παγκόσμιο κόμβο παραγωγής. Το Νέο Δελχί θέλει να φέρει περισσότερη παραγωγή τεχνολογίας στην Ινδία μετά τον εμπορικό πόλεμο της Κίνας με τις ΗΠΑ και τις αυστηρές πολιτικές της για την Covid-19, οι οποίες ώθησαν τις εταιρείες να αναζητήσουν άλλες επιλογές.

Η Apple δεν έχει ακόμη αρχίσει να κατασκευάζει iPad ή φορητούς υπολογιστές MacBook στην Ινδία, αλλά νέα κίνητρα θα μπορούσαν να ωθήσουν την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια να εξετάσει τέτοιες κινήσεις. Άλλοι κατασκευαστές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τα νέα μέτρα είναι οι Dell Technologies Inc., HP Inc. και Asustek Computer Inc.

Να σημιωθεί ότι το σχέδιο κινήτρων ισχύει για έξι χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το 2021, η Ινδία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αξίας 890 εκατ. δολάρια για να ενισχύσει την τοπική παραγωγή και να δημιουργήσει εξαγωγές προϊόντων πληροφορικής, όπως φορητούς υπολογιστές, tablet και προσωπικούς υπολογιστές, αλλά αυτή η προσπάθεια απέτυχε να προσελκύσει εταιρείες επειδή θεωρήθηκε ότι τα κίνητρα ήταν πολύ μικρά.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές όπως η Lenovo Group Ltd. θα μπορούσαν να δυσκολευτούν να κερδίσουν κίνητρα εν μέσω μιας τεταμένης σχέσης με την Ινδία μετά τη σύγκρουση στα σύνορα των Ιμαλαΐων το 2020.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ινδία: Η νέα… Κίνα με την οποία όλοι προσπαθούν να κλείσουν deals

Νέα γενιά καταναλωτών ψάχνει η Apple: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ινδία

Η Ινδία πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη: Μπορεί να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News