Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 21:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά προς τα 70 δολ. το πετρέλαιο

Πτωτικά προς τα 70 δολ. το πετρέλαιο

Υποχωρεί για δεύτερη ημέρα το πετρέλαιο, καθώς οι έμποροι επικεντρώθηκαν στους πτωτικούς οικονομικούς δείκτες και την αδυναμία στις υποκείμενες φυσικές αγορές.

Το West Texas Intermediate διαπραγματευόταν κοντά στα 71 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα σημείωσε άνοδο έως και 1,3%. Οι ανησυχίες για ύφεση και τυχόν επακόλουθη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου βάρυναν τις αγορές, δήλωσαν οι επενδυτές. Οι τεχνικές πωλήσεις επιδείνωσαν περαιτέρω τις μειώσεις μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021 και την αδυναμία της κινεζικής οικονομίας. 

«Το αργό WTI θα χρειαστεί μερικούς καλούς καταλύτες για να στείλει τις τιμές πάνω από το επίπεδο των 74 δολαρίων», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Θα μπορούσαμε να δούμε το πετρέλαιο να παγιώνεται μεταξύ του επιπέδου των 68 και 74 δολαρίων βραχυπρόθεσμα».

Πτωτικά προς τα 70 δολ. το πετρέλαιο-1

 

Η αδυναμία στις αγορές φυσικού αργού και τα αυξανόμενα αποθέματα στον κόμβο αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα ώθησαν τη διαφορά μεταξύ των κοντινών προθεσμιακών συμβολαίων αργού των ΗΠΑ σε μια δομή της αγοράς γνωστή ως contango, υποδεικνύοντας άφθονες προμήθειες βραχυπρόθεσμα.  

Αυτοί οι παράγοντες αμβλύνουν τις ανοδικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων συγκράτησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, των ανοδικών μηνιαίων προοπτικών του ΟΠΕΚ και μιας σειράς διακοπών της προσφοράς από τον Καναδά έως το Ιράκ.

Το WTI Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,39 δολάρια στα 71,17 δολάρια το βαρέλι έως τις 13:28 στη Νέα Υόρκη (20:28 ώρα Ελλάδος). Το μπρεντ Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,21 δολάρια στα 75,20 δολάρια το βαρέλι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News