Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 09:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Warren Buffett: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν την ατομική βόμβα

Προειδοποίηση Warren Buffett: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν την ατομική βόμβα

Την ανησυχία του για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett, συγκρίνοντάς την μάλιστα με την δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Ο Buffett και ο συνεργάτης του, Charlie Munger, μίλησαν για τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Berkshire Hathaway στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

Ο Buffett, ο οποίος είπε ότι ο φίλος του, Bill Gates, του έκανε μάθημα για το ChatGPT, εξέφρασε τους φόβους του για τα προγράμματα αυτά.

Συγκεκριμένα, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να τσεκάρει κάθε δικαστική απόφαση και νομική άποψη «από την αρχή του χρόνου», όμως πρόσθεσε ότι είναι λίγο ανήσυχος για την τεχνολογία.

 «Όταν κάτι μπορεί να κάνει τόσο πολλά πράγματα, ανησυχώ λίγο», είπε ο 92χρονος επενδυτής. «Επειδή ξέρω ότι δεν θα μπορέσουμε να το ανακαλέσουμε και, ξέρετε, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εφηύραμε, για πολύ, πολύ καλό λόγο, την ατομική βόμβα».

 «Ήταν εξαιρετικά σημαντικό που το κάναμε», συνέχισε ο Buffett. «Αλλά είναι καλό που απελευθερώσαμε την ικανότητα αυτή για τα επόμενα 200 χρόνια του κόσμου;»

Ο Buffett εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει «τα πάντα στον κόσμο, εκτός από το πώς σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. Και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνουμε».

Ο Munger, ο 99χρονος αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, εξέφρασε επίσης κάποια δυσπιστία για την τεχνητή νοημοσύνη.

 «Προσωπικά είμαι δύσπιστος για κάποια από τη δημοσιότητα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Munger. «Νομίζω ότι η παλιομοδίτικη νοημοσύνη λειτουργεί αρκετά καλά».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πότε οι μηχανές θα γίνουν εξυπνότερες από τον άνθρωπο – Ο Έλληνας «μάγος» της ΑΙ προβλέπει

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει αληθινή ζημιά, λέει γκουρού της Microsoft

Ο νονός της AI παραιτείται γιατί φοβάται τα chatbots: Θα γίνουν πιο έξυπνα από εμάς 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News