Business & Finance Παρασκευή 5/05/2023, 16:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Adidas: Πλήγμα η απώλεια της Yeezy – Αναποφάσιστη για τα απούλητα παπούτσια

Adidas: Πλήγμα η απώλεια της Yeezy – Αναποφάσιστη για τα απούλητα παπούτσια

Η διακοπή της συνεργασίας με την Yeezy κατέφερε πλήγμα στους ισολογισμούς της Adidas, όπως παραδέχθηκε χθες η ίδια η εταιρεία και όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Ειδικότερα, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, έπειτα από την επεισοδιακή απομάκρυνση της εταιρείας του Kanye West, κατά τον κόσμο πλέον Ye, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών είδε πτώση στις πωλήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 1%.

Adidas: Πλήγμα η απώλεια της Yeezy – Αναποφάσιστη για τα απούλητα παπούτσια-1
φωτ. AP

 

Η διακοπή της συνεργασίας αποφασίστηκε έπειτα από τα προσβλητικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας έτσι την Adidas στο επίκεντρο αντιδράσεων από πελάτες και επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί περίπου δέκα χρόνια, η Adidas «έχτιζε» την Yeezy, η οποία στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου υπολογιζόταν πως απέφερε περίπου το 8% των συνολικών πωλήσεών της.

Βέβαια, ας σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν εν τέλει καλύτερα από το προσδοκώμενο, ενώ σύμφωνα με την Adidas, εξαιρώντας το πλήγμα από τη Yeezy, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9%.

Adidas: Πλήγμα η απώλεια της Yeezy – Αναποφάσιστη για τα απούλητα παπούτσια-2
φωτ. AP

 

Τι θα κάνει με τα απούλητα Yeezy

Η Adidas δήλωσε πως ακόμη εκκρεμεί το ζήτημα για τα απούλητα παπούτσια Yeezy, η αξία των οποίων υπολογιζόταν πριν από μερικούς μήνες στο 1,2 δισ. ευρώ. Δήλωσε, όμως, πως πλησιάζει στην τελική απόφαση.

Παρότι η εταιρεία «αδυνατεί να ανατρέψει τα λάθη του παρελθόντος, οφείλει να αποφασίσει σύντομα τι θα κάνει με το απόθεμα των Yeezy, ώστε να μην εξαγριώσει περαιτέρω τους επενδυτές της», δήλωσε η Pippa Stephens, επικεφαλής αναλύτρια του τομέα των ρούχων στην GlobalData. «Εάν αποφασίσει να το πουλήσει, ενδέχεται να βλάψει τη φήμη της μάρκας περισσότερο, επομένως πρέπει να διασφαλίσει ότι θα το κάνει διακριτικά, προκειμένου να μην απογοητεύσει τους πελάτες», συμπλήρωσε η ίδια, σύμφωνα με το BBC.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακριβό το διαζύγιο: Τι θα κάνει η Adidas με τα απούλητα Yeezy των 1,2 δισ. ευρώ;

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy

«Στο Forbes δεν ξέρουν να μετρούν»: Εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων ο Kanye West

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News