Business & Finance Δευτέρα 1/05/2023, 20:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Πτωτικά για έκτο συνεχόμενο μήνα η μεταποίηση

ΗΠΑ: Πτωτικά για έκτο συνεχόμενο μήνα η μεταποίηση

Συνεχίζεται για έκτο μήνα η συρρίκνωση της μεταποίησης στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο διάστημα από το 2009 με τον δείκτη της μεταποίησης του Institute for Supply Management να αυξάνεται στο 47,1 από το χαμηλό σχεδόν τριών ετών του 46,3 ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. 

Η αύξηση των τιμών των εισροών έρχεται σε συνέχεια των στοιχείων της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν ότι οι βασικοί δείκτες πληθωρισμού της Federal Reserve αυξήθηκαν με έντονο ρυθμό τον Μάρτιο. Οι κεντρικοί τραπεζίτες αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα.

Οι μετρήσεις για τις παραγγελίες και την παραγωγή βελτιώθηκαν ελαφρώς, αλλά παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος. Τα καλά νέα είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τομέας της μεταποίησης συρρικνώνεται με βραδύτερο ρυθμό.

ΗΠΑ: Πτωτικά για έκτο συνεχόμενο μήνα η μεταποίηση-1

«Τα ποσοστά των νέων παραγγελιών παραμένουν υποτονικά, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για το πότε θα επανέλθει η ανάπτυξη στον κλάδο», δήλωσε ο Timothy Fiore, πρόεδρος της επιτροπής της ISM για την έρευνα μεταποιητικών επιχειρήσεων. 

Η μέτρηση της απασχόλησης αυξήθηκε πάνω από το 50 για πρώτη φορά σε τρεις μήνες. Η μηνιαία έκθεση για την απασχόληση αναμένεται την Παρασκευή και θα δώσει μια πληρέστερη εικόνα της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή, οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις, όπως το υψηλότερο κόστος δανεισμού, οι αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες, η μικρότερη ζήτηση για εμπορεύματα και οι ακόμα αυξημένες τιμές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News