Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 18:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχος στη Gucci στο Μιλάνο από την ΕΕ για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Έλεγχος στη Gucci στο Μιλάνο από την ΕΕ για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Η ιταλική οικονομική αστυνομία επιθεώρησε μια εγκατάσταση της εταιρείας ειδών πολυτελείας Gucci στο Μιλάνο στο πλαίσιο ελέγχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων για τις επιχειρηματικές πρακτικές, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε την Τρίτη από την Guardia di Finanza σε συνεργασία με πράκτορες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε χώρο της ιταλικής οικονομικής πρωτεύουσας που συνδέεται με την κατασκευή ταξιδιωτικών ειδών, τσαντών και άλλων δερμάτινων ειδών, δήλωσε η πηγή.

Τόσο η Gucci, όσο και η μητρική με έδρα τη Γαλλία Kering αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε εταιρείες του κλάδου της μόδας σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Η Επιτροπή, η οποία ενεργεί ως φορέας επιβολής του ανταγωνισμού στην ΕΕ των 27 χωρών, δεν κατονόμασε τις εταιρείες ή τις χώρες, σύμφωνα με την πολιτική της. Έστειλε επίσης αιτήματα παροχής πληροφοριών σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει την Τετάρτη.

Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα που φτάνουν έως και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Η Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η τελευταία ενέργεια δεν σχετίζεται με το αντικείμενο των επιθεωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

Επεσήμανε επίσης ότι το γεγονός ότι η Επιτροπή διενεργεί επιθεωρήσεις και αποστέλλει επίσημες αιτήσεις παροχής πληροφοριών δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News