Business & Finance Τρίτη 11/04/2023, 09:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tupperware: Τέλος εποχής για το θρυλικό όνομα μετά από 77 χρόνια;

Tupperware: Τέλος εποχής για το θρυλικό όνομα μετά από 77 χρόνια;

Πτώση σχεδόν 50% σημείωσε η μετοχή της Tupperware στη Wall Street τη Δευτέρα, αφότου η εταιρεία προειδοποίησε ότι το μέλλον της φαίνεται χλωμό.

Σε γνωστοποίησή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η εταιρεία από την οποία πήραν το όνομά τους τα τάπερ, είπε ότι υπάρχουν «σημαντικές αμφιβολίες για την ικανότητά της να συνεχίσει», καθώς συνεργάζεται με οικονομικούς συμβούλους προκειμένου να βρει χρηματοδότηση για να επιβιώσει.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι εάν δεν βρει κεφάλαια, δεν θα έχει αρκετό ρευστό για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της. Η Tupperware δήλωσε ότι εξετάζει απολύσεις και πωλήσει ακινήτων, σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα.

Το New York Stock Exchange προειδοποίησε ότι η μετοχή της κινδυνεύει με διαγραφή, καθώς δεν υπέβαλε την υποχρεωτική ετήσια έκθεση.

«Η Tupperware έχει ξεκινήσει μία διαδρομή για την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της και η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της θέσης μας σε κεφάλαια και ρευστότητα. Η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις πρόσφατων γεγονότων και λαμβάνουμε άμεση δράση για να αναζητήσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση και να αντιμετωπίσουμε την χρηματοοικονομική μας θέση», είπε ο CEO Miguel Fernandez.

Η εταιρεία, με ιστορία 77 ετών, που υπήρξε άλλοτε αγαπημένη των νοικοκυρών, δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό. Με καινούρια και πιο μοδάτα προϊόντα προσπαθεί να απευθυνθεί σε ένα νεότερο κοινό.

Ωστόσο, ανάμεσα στα προβλήματά της είναι ότι δεν έχει συνδεθεί με τους νεότερους καταναλωτές, ενώ αντιμετωπίζει επίσης απότομη μείωση στον αριθμό των πωλητών της και μείωση των δαπανών των καταναλωτών για είδη οικιακής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα είχε γίνει γνωστό το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, μετά από 56 χρόνια. Εκπρόσωπος της εταιρείας έλεγε τότε στο MR ότι επρόκειτο για «δύσκολη απόφαση που υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να καταστεί η λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας πιο αποτελεσματική», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Tupperware θα διατηρήσει στην Ελλάδα τις δραστηριότητες αποθήκευσης και διανομής, συνεχίζοντας να πουλάει προϊόντα μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών. Η ελληνική θυγατρική, η Tupperware Hellas ιδρύθηκε το 1964, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1967 έθεσε σε λειτουργία το εργοστάσιο της Θήβας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα – Λειτουργούσε από το 1967

Tupperware Hellas: Οι λόγοι που οδήγησαν στο «λουκέτο» – Τι δηλώνει η εταιρεία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News