Business & Finance Πέμπτη 6/04/2023, 07:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FedEx: Συγχωνεύει τα δίκτυα παράδοσης για να περικόψει 4 δισ. δολάρια σε κόστη 

FedEx: Συγχωνεύει τα δίκτυα παράδοσης για να περικόψει 4 δισ. δολάρια σε κόστη 

Να μειώσει κόστος 4 δισ. δολαρίων συνδυάζοντας τα δύο κύρια δίκτυα παράδοσής της, επιδιώκει η FedEx, σε ένα φιλόδοξο σχέδιο του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου Raj Subramaniam για αύξηση των περιθωρίων κέρδους.

Η εταιρεία λειτουργεί εδώ και δεκαετίες μια επιχείρηση παράδοσης πακέτων σε χρόνο εξπρές, ξεχωριστά από τη βασική της μονάδα, την οποία η FedEx απέκτησε το 1998 και εξαρτάται από τρίτους για την παράδοση δεμάτων στους τελικούς καταναλωτές. 

Από τον Ιούνιο του 2024, θα υπάρχει «μια ενιαία εταιρεία που θα λειτουργεί ένα ενιαίο, πλήρως ενοποιημένο δίκτυο εναέριων και επίγειων μεταφορών υπό το εμπορικό σήμα FedEx», δήλωσε η εταιρεία.

Οι μετοχές της εταιρείας courier κινούνται σχεδόν 30% κάτω από τις τιμές ρεκόρ του Μαΐου 2021.

Να σημειωθεί ότι η FedEx υστερεί σε περιθώρια κέρδους συγκριτικά με την UPS, παρόλο που ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της έχει συνδικαλισμένο εργατικό δυναμικό και πληρώνει τους οδηγούς του περισσότερο από το διπλάσιο από ό,τι η FedEx. Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν την αποτελεσματικότητα του ενιαίου δικτύου παράδοσης της UPS ως αιτία. 

Η εταιρεία αναμένει να επιτύχει μόνιμες μειώσεις κόστους 4 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2025. Παράλληλα, επιδιώκει να εξοικονομήσει επιπλέον 2 δισ. δολάρια από την ανανέωση του δικτύου παράδοσης έως το οικονομικό έτος 2027. Το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε επίσης αύξηση 10% στο ετήσιο μέρισμα για το οικονομικό έτος 2024 στα 5,04 δολάρια ανά μετοχή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Courier: Τα 8 χειρότερα πράγματα που κάνετε όταν περιμένετε παράδοση

Το κρυφό μήνυμα στο λογότυπο της Google και σε άλλα 5 σήματα – Λίγοι τα γνωρίζουν

ΗΠΑ: Λειτουργία 24/7 σε μεγάλες επιχειρήσεις – Να κλείσουν οι τρύπες στην εφοδιαστική αλυσίδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News