Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 18:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ford: Αύξηση 10,1% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου 

Ford: Αύξηση 10,1% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου 

Αύξηση περίπου 10% στις τριμηνιαίες πωλήσεις στις ΗΠΑ, κατέγραψε η Ford, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ πούλησε 475.906, τη στιγμή που ένα χρόνο νωρίτερα, είχε υποτονικά επίπεδα στις πωλήσεις της, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις των φορτηγών της Ford αυξήθηκαν κατά σχεδόν 20%, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο κατά 5,1% και τα SUV είχαν μία μικρή ανοδική πορεία ύψους λιγότερο από 1%. 

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford αυξήθηκαν κατά 41%. Ωστόσο, ανήλθαν μόνο σε λιγότερα από 10.900 οχήματα, ή περίπου το 2,3% των τριμηνιαίων πωλήσεών της.

«Η Ford ξεκινάει καλά τη χρονιά. Η αύξηση των πωλήσεων και οι επενδύσεις της Ford είναι άμεσο αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης των πελατών σε όλες τις κατηγορίες φορτηγών, SUV και ηλεκτρικών οχημάτων μας», δήλωσε ο Andrew Frick, αντιπρόεδρος πωλήσεων και φορτηγών της Ford.

Η αύξηση των πωλήσεων της Ford έρχεται καθώς οι αναλυτές της Wall Street παρακολουθούν τα αυξανόμενα αποθέματα οχημάτων και τα κίνητρα για την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ μετά από ιστορικά χαμηλά επίπεδα και των δύο τα τελευταία τρία χρόνια, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι πωλήσεις του κλάδου αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 8,7%, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τα επίπεδα παραγωγής μετά από αρκετά χρόνια σημαντικών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

General Motors: Αύξηση 18% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο

Tesla: Παραδόσεις 422.875 EV στο α’ τρίμηνο 2023

Αυτόνομη οδήγηση: Γιατί απέτυχε το πείραμα των Ford και Volkswagen

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News