Business & Finance Τρίτη 4/04/2023, 10:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Orbit: Αίτημα πτώχευσης από την εταιρεία του Richard Branson

Virgin Orbit: Αίτημα πτώχευσης από την εταιρεία του Richard Branson

Αίτημα για χρεοκοπία υπέβαλε η Virgin Orbit στις ΗΠΑ, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση. Η εταιρεία δορυφόρων και διαστήματος που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, ξεκινά κατ’ αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια πώλησης περιουσιακών της στοιχείων.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό πως η εταιρεία διακόπτει τις δραστηριότητές της και απολύει σχεδόν όλο το προσωπικό. «Ενώ κάναμε μεγάλες προσπάθειες να προστατεύσουμε την οικονομική μας θέση και να διασφαλίσουμε επιπλέον χρηματοδότηση, τελικά οφείλουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για την επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dan Hart, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Orbit.

«Πιστεύουμε ότι η διοχέτευση της καινοτόμας τεχνολογίας, την οποία έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα, θα έχει μεγάλη απήχηση στους πελάτες, ενόσω προχωράμε στη διαδικασία πώλησης της εταιρείας. Σε αυτή τη φάση, πιστεύουμε ότι η διαδικασία του κεφαλαίου 11 (του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα), αποτελεί το καλύτερο μονοπάτι προς τα εμπρός, ώστε να εντοπίσουμε και να τελειοποιήσουμε μια πώληση προς αύξηση της αξίας της», προσέθεσε.

Virgin Orbit: Αίτημα πτώχευσης από την εταιρεία του Richard Branson-1

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο, η Virgin Orbit απέτυχε στην προσπάθειά της να εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο από βρετανικό έδαφος, μια αποστολή που είχε θεωρηθεί ορόσημο για την εξερεύνηση του διαστήματος από τη Βρετανία.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών της προκειμένου να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της. Και τέλος, πριν από μόλις μερικές ημέρες, δήλωσε πως οι δραστηριότητές της θα σταματήσουν «για το προσεχές μέλλον», ενώ θα απολυθούν περίπου 675 άτομα, που αποτελούν το 85% του προσωπικού της.

Σημειώνεται πως η Virgin Orbit και η Virgin Investments, η οποία επίσης ανήκει υπό την ομπρέλα της οικονομικής αυτοκρατορίας του Branson, προχώρησαν σε ένεση ρευστού ύψους 31, 6 εκατ. δολαρίων, ώστε να χρηματοδοτήσουν τη διαδικασία πτώχευσης και να προστατεύσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Virgin Orbit: Σταματά τις δραστηριότητές της και απολύει σχεδόν όλο το προσωπικό

«Start Me Up»: Όλα έτοιμα για την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου από την Ευρώπη

Του είπαν «θα καταλήξεις ή στη φυλακή ή εκατομμυριούχος»: Το ένα πράγμα που τον έκανε πλούσιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News