Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 07:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος barista των Starbucks είναι ο… CEO 

Ο νέος barista των Starbucks είναι ο… CEO 

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks Laxman Narasimhan, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του, ότι θα εργάζεται μισή μέρα κάθε μήνα, σε ένα από τα καταστήματα του κολοσσού. 

Ο Narasimhan ανέλαβε το τιμόνι τη Δευτέρα και θα ηγηθεί της συνέλευσης των μετόχων σήμερα. Στην πραγματικότητα έγινε μέλος της εταιρείας τον Οκτώβριο, ξοδεύοντας μήνες για να μάθει την επιχείρηση. Αυτό περιελάμβανε 40 ώρες εκπαίδευσης barista, φορώντας την εμβληματική πράσινη ποδιά της εταιρείας.

Ωστόσο από ότι φαίνεται, παρά το γεγονός ότι η εκπαίδευσή του τελείωσε, δεν είναι έτοιμος να κρεμάσει την ποδιά του, μια για πάντα. 

«Για να μας κρατάω κοντά στην κουλτούρα και τους πελάτες μας, καθώς και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μας, σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι σε καταστήματα για μισή μέρα κάθε μήνα και περιμένω από κάθε μέλος της ηγετικής ομάδας να διασφαλίσει ότι υπάρχει σύνδεση και αφοσίωση στη συζήτηση με τα καταστήματά μας για τη βελτίωσή τους», έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι η υπόσχεσή του έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη σχέση της εταιρείας με τους baristas της. Από την Παρασκευή, περισσότερες από 190 τοποθεσίες των Starbucks, ψήφισαν υπέρ της έναρξης συνδικαλιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την υποστελέχωση και τον αναξιόπιστο προγραμματισμό ως μερικούς από τους λόγους για τους οποίους είναι υπέρ ενός συνδικάτου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ελαιόλαδο στον καφέ; Η Starbucks πιστεύει ότι ταιριάζει

Τι Starbucks, τι Stars Coffee: Οι Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν -λίγη- φαντασία

Τη διακοπή των συνδικαλιστικών εκλογών στα καταστήματά της ζητά η Starbucks 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News