Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 17:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nέος γύρος περικοπών στην Amazon – Απολύει 9.000 άτομα

Nέος γύρος περικοπών στην Amazon – Απολύει 9.000 άτομα

Σε νέο γύρο απολύσεων προχωρά η Amazon, με την περικοπή 9.000 εργαζομένων. Η εταιρεία έχει ήδη απολύσει τουλάχιστον 18.000 άτομα από τον Νοέμβριο, επηρεάζοντας ιδίως τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και εμπορικών καταστημάτων.

Τώρα, αυτός ο γύρος απολύσεων πρόκειται να επηρεάσει τους κλάδους του cloud, των διαφημίσεων, του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και της δραστηριότητας στο Twitch, όπως δήλωσε σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους της Amazon ο CEO Άντι Τζάσι.

Στόχος των απολύσεων είναι η μείωση του κόστους, ενώ για την απόφαση ελήφθη υπ’ όψιν η αστάθεια της οικονομίας, αλλά και η «αβεβαιότητα που υπάρχει σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τζάσι. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σταματά και τις προσλήψεις σε διοικητικές θέσεις, ενώ παράλληλα έχει επιβραδύνει την προγραμματισμένη επέκταση των αποθηκών και έχει διακόψει πλήρως ορισμένα πειραματικά προγράμματα.

Η Amazon είχε προχωρήσει σε ένα σερί προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της εταιρείας να ξεπερνά τα 1,6 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021, από 798.000 το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίστοιχες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλες εταιρείες τεχνολογίας που προσέλαβαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων κατά την πανδημία. Για παράδειγμα, η Salesforce, η Meta και το Twitter έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις το τελευταίο διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς έσκασε η νέα φούσκα της τεχνολογίας που γέννησε η πανδημία

Η Microsoft, η Amazon και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει πάνω από 60.000 υπαλλήλους τον τελευταίο χρόνο

Δεύτερος γύρος περικοπών στη Meta – Απολύει 10.000 άτομα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News