ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Οι γυναίκες βλέπουν το χρήμα διαφορετικά ακόμα και στην κληρονομιά τους

UBS: Οι γυναίκες βλέπουν το χρήμα διαφορετικά ακόμα και στην κληρονομιά τους

Οι άνδρες και οι γυναίκες προσεγγίζουν πολύ διαφορετικά το χρήμα και αυτό επηρεάζει ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο μεταβιβάζουν την περιουσία τους στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την Μαριάννα Μάμου, Head of Advice Beyond Investing του Chief Investment Office της UBS Global Wealth Management, οι γυναίκες τείνουν να βλέπουν τον πλούτο κυρίως σαν μια πηγή ασφάλειας και εστιάζουν περισσότερο στο να είναι οικονομικά ασφαλείς και να μπορούν να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους ένα συγκεκριμένο στυλ ζωής.

UBS: Οι γυναίκες βλέπουν το χρήμα διαφορετικά ακόμα και στην κληρονομιά τους-1

Στα θέματα της κληρονομιάς, οι γυναίκες επιδιώκουν περισσότερα από το να μεταβιβάσουν απλά τον πλούτο τους στην επόμενη γενιά. Για αυτές, κληρονομιά σημαίνει να μπορέσουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές των άλλων.  

UBS: Οι γυναίκες βλέπουν το χρήμα διαφορετικά ακόμα και στην κληρονομιά τους-2

Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να χρηματοδοτήσουν τα επιχειρηματικά εγχειρήματα της επόμενης γενιάς ή να δώσουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι.

UBS: Οι γυναίκες βλέπουν το χρήμα διαφορετικά ακόμα και στην κληρονομιά τους-3

Η έρευνα της UBS έδειξε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις γενιές στο πώς οι γυναίκες ορίζουν την κληρονομιά που θέλουν να αφήσουν. Οι νεότερες γυναίκες πιστεύουν περισσότερο σε σχέση με τις μεγαλύτερες σε ηλικία ότι έχουν υποχρέωση να μεταβιβάσουν πλούτο στην επόμενη γενιά (65% έναντι 55%), επιθυμούν περισσότερο να έχουν έναν ευρύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία (65% έναντι 52%) και θέλουν να αντιμετωπίσουν κοινωνικά ζητήματα μέσω των επενδύσεών τους (76% έναντι 59%).

UBS: Οι γυναίκες βλέπουν το χρήμα διαφορετικά ακόμα και στην κληρονομιά τους-4

Υπάρχουν όμως και κάποιες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο μεταβιβάζουν τον πλούτο τους οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να περιμένουν και να μεταβιβάσουν τον πλούτο μετά τον θάνατό τους, καθώς δεν θέλουν οι κληρονόμοι τους να ανησυχούν για την υγεία τους. Επιπλέον, περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες ανησυχούν μήπως υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ των κληρονόμων τους.

Την ίδια στιγμή, περισσότερες γυναίκες (44% έναντι του 37% των ανδρών) λένε ότι δεν σκέφτονται να μεταβιβάσουν την περιουσία τους όσο ζουν γιατί δεν ξέρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που επιλέγουν να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία νωρίτερα, το κάνουν γιατί νιώθουν ότι οι κληρονόμοι τους χρειάζονται τα χρήματα τώρα για να επιτύχουν κάποιον στόχος τους, όπως για παράδειγμα για να αγοράσουν ένα σπίτι.

Διαβάστε επίσης: 

UBS στο «MR»: Οι γυναίκες είναι καλύτεροι επενδυτές από τους άνδρες – Πότε και πώς να αρχίσουν

Οι γυναίκες κάνουν διαφορά στις επιχειρήσεις, αλλά κανείς δεν τη μετράει

Grant Thornton: Οριακά περισσότερες γυναίκες στις ανώτερες διοικητικές θέσεις παγκοσμίως το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News