Business & Finance Τετάρτη 22/02/2023, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Iberdrola

Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Iberdrola

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα της Iberdrola για το 2022, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ισπανίας δικαιώθηκε στην απόφασή της να ενισχύσει τις επενδύσεις της στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αποτελέσματά της έρχονται να προστεθούν στα ισχυρά μεγέθη που ανακοίνωσαν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ενεργειακές, καθώς  EON, RWE και Centrica ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Iberdrola ενισχύθηκαν κατά 11,7% στα 4,34 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς για 4,25 δισ. ευρώ.

Οι δραστηριότητες του ομίλου στον τομέα των δικτύων εμφάνισαν κέρδη 2,19 δισ. ευρώ, από 1,47 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά. Τον Νοέμβριο, η Iberdrola ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 27 δισ. ευρώ στα δίκτυα τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς οι ροές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύστημα αυξάνονται.

Η εταιρεία περιμένει αύξηση των κερδών της κατά 8-10% φέτος, εξαιρουμένης της επίπτωσης του φόρου που επιβάλει η Ισπανία στον τζίρο της από τη συγκεκριμένη αγορά. Εάν συνυπολογιστεί ο φόρος, η αύξηση των κερδών προβλέπεται γύρω στο 5%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News