Business & Finance Τρίτη 7/02/2023, 09:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριγμοί στο Binance: Αναστέλλει καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια

Τριγμοί στο Binance: Αναστέλλει καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια

«Παγώνει» τις καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια το Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια από τις 8 Φεβρουαρίου», είπε εκπρόσωπος του Binance στο CNBC. «Οι πελάτες που επηρεάζονται ενημερώνονται άμεσα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το χρηματιστήριο προσπαθεί να αποκαταστήσει την υπηρεσία το γρηγορότερο δυνατό.

Καθώς η αμερικανική μονάδα του Binance, Binance US, που εποπτεύεται από το Financial Crimes Enforcement Network του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δεν επηρεάζεται, η εξέλιξη αφορά μόνο τους μη Αμερικανούς πελάτες που μεταφέρουν χρήματα από και προς τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια. Συνεπώς, πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό των πελατών του Binance.

Όμως, το CNBC μεταδίδει ότι μετά την ανακοίνωση σημειώθηκε απότομη αύξηση στις εκροές από τα crypto wallets του Binance, καθώς εκατομμύρια από stablecoins που είναι συνδεδεμένα με το δολάριο, όπως tether και USDC, κατευθύνθηκαν σε ανταγωνιστικά χρηματιστήρια ή ατομικά wallets.

Οι καθαρές εκροές της Binance ανήλθαν σε 172 εκατ. δολάρια για την ημέρα. Πάντως, η εταιρεία έχει ενεργητικό 42,2 δισ. δολαρίων σε crypto.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κρυπτονομίσματα: Σχεδόν 4 δισ. δολάρια έκλεψαν οι χάκερς το 2022

Ιανουάριος-ρεκόρ για το Bitcoin: Κέρδη 40% στο μήνα

Paul Krugman: Τα σκάνδαλα φθείρουν τα cryptos – Στον χρυσό στρέφονται οι επενδυτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News