Γεωργαντάς: Άμεσα οι διαδικασίες για να δοθεί λύση στο θέμα των αλιευτικών προϊόντων
Τη διαβεβαίωση του ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι απαιραίτητες διαδικασίες ώστε να δοθεί λύση στο θέμα των αλιευτικών προϊόντων έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΥφΑΑΤ, κ. Σίμος Κεδίκογλου και η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Για το Δ.Σ της ΠΕΠΜΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μπουντούκος, ο αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Παγώνης ο Γ.Γ της Ένωσης, κ. Απόστολος Καρελάς και η Γραμματέας, κ. Κλειώ Ψαρρού.
Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του κλάδου. Συγκεκριμένα τέθηκαν στον υπουργό τα ειδικά μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις αλιευτικές δραστηριότητες. Συζητήθηκαν επίσης, ο μετριασμός των επιπτώσεων της διατάραξης της αγοράς, καθώς και το πρόβλημα που εντοπίζεται στην ιχνηλασιμότητα των αλιευτικών προϊόντων.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι, ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του κλάδου για τη στήριξή του, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της πρόσφατης τροποποίησης του κανονισμού Ε.Ε 508/2014 για το υφιστάμενο ταμείο θάλασσας και αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α.)
Επίσης, ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της επίλυσης του προβλήματος της ιχνηλασιμότητας αλιευτικών προϊόντων και διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την επίλυσή τους, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται στο πλευρό των αλιέων και θα συνεχίσει να στηρίζει τον πολύ σημαντικό αυτό κλάδο του πρωτογενούς τομέα.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Γ. Γεωργαντάς: Έκτακτες ενισχύσεις και θεσμικές παρεμβάσεις για τον πρωτογενή τομέα
Νέο έργο ΣΔΙΤ κόστους επένδυσης 82 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή
Καλή η «ψαριά» για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια το 2021
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News