Business & Finance Τρίτη 28/12/2021, 13:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα περιοριστικά μέτρα: Ανοικτό το ενδεχόμενο να επισπευστούν

Νέα περιοριστικά μέτρα: Ανοικτό το ενδεχόμενο να επισπευστούν

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επισπευστεί η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα ανακοινωθούν περίπου 20.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να προαναγγέλλει την επίσπευση των μέτρων. Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Τετάρτη. 

«Παρακολουθούμε καθημερινά τη δυναμική της εξέλιξης των κρουσμάτων και σταθμίζουμε συνεχώς όλα τα δεδομένα. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή κριθεί αναγκαίο να παρέμβουμε, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί στο χρόνο που είναι ο ενδεδειγμένος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Και σε αυτή τη δύσκολη φάση, της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται, στο χρόνο που χρειάζεται αφού ακούσουμε τους επιστήμονες και σταθμίσουμε τα ευρύτερα δεδομένα, από κάθε πτυχή του βίου», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση να μετατεθεί χρονικά το άνοιγμα των σχολείων. 

Αναγνωρίζοντας ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, σημείωσε ότι ο στόχος των επόμενων ημερών είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις νεότερες ομάδες στις μεγαλύτερες.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν το 75% των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται  στις ηλικίες από 18 έως 59 ετών, ιδιαίτερα στις ηλικίες 18 έως 30 ετών, όπως ανέφερε.

«Για το σκοπό αυτό οι νέοι άνθρωποι, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα τις μέρες αυτές, είναι ανάγκη να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους οικείους τους μεγαλύτερης ηλικίας  ή να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας (μάσκες και απολύμανση και διενέργεια self test πριν και μετά από κοινωνικές συναναστροφές)», τόνισε ο κ. Οικονόμου. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Προς νέο ρεκόρ με 15.000 κρούσματα σήμερα – Παράθυρο για επίσπευση των μέτρων

Νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου: Έως τα μεσάνυχτα εστίαση, διασκέδαση – Τέλος οι όρθιοι θαμώνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News