Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 20:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σολτς μετά τον Λίντνερ: Στη σωστή τροχιά η Ελλάδα

Σολτς μετά τον Λίντνερ: Στη σωστή τροχιά η Ελλάδα

Εύσημα στις προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη απένειμε ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες, μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ερωτηθείς για την Ελλάδα, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι «έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα το έχει καταλάβει. Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε προς τη σωστή τροχιά της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Όλαφ Σολτς είπε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά της covid19 και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχόλια Λίντνερ για την Ελλάδα

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη με εκείνον έχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Προ ολίγων ημερών, ο νέος Λίντνερ μίλησε για εντυπωσιακή μεταρρυθμιστική πολιτική της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στο Βερολίνο. 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει την ελληνική οικονομία σε μια νέα πορεία προς την επιτυχία», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Χαρακτήρισε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, παράδειγμα προς μίμηση την ελληνική οικονομική πολιτική ακόμη και για τη χώρα του.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες του ευρωπαϊκού Νότου ως προς το ενδεχόμενο επιστροφής της πολιτικής της λιτότητας με πρωτοβουλία της Γερμανίας, είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει μεν προσοχή στη σταθερότητα στην Ευρώπη, αλλά αυτό θα περιλαμβάνει την παράμετρο και των επενδύσεων.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα συνεχίσει την επαφή που είχε και στο παρελθόν σε καλό κλίμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εύσημα του Κρίστιαν Λίντνερ στην ελληνική οικονομία

Κρίστιαν Λίντνερ: Ποιος είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News