Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 09:08
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Καμία καθυστέρηση στα έργα λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά

Ελληνικό: Καμία καθυστέρηση στα έργα λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά

Οι ανατιμήσεις στα υλικά κατασκευής έχει ληφθεί υπόψη στους προϋπολογισμούς των έργων του Ελληνικού και δεν αναμένεται να επηρεάσουν την εξέλιξή τους. Τα παραπάνω προκύπτουν από απαντήσεις σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα «The Hellenikon».

«Στους προϋπολογισμούς των έργων μας, έχει ληφθεί υπόψη η ανατίμηση των υλικών, η οποία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παρακολουθούμε αυτή την τάση και πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός, οι διαφανείς διαδικασίες και η ταχύτητα με την οποία προχωράμε είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Δεν αναμένουμε να προκαλέσει καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη των έργων» τονίζεται.

Επισημαίνεται ακόμη πως ήδη έχουν ξεκινήσει διαγωνιστικές διαδικασίες επιλογής εργολάβου για τα έργα υποδομών και αναμένεται η ανάδειξη ανοδόχου μέχρι το τέλος του έτους. «Τα έργα αυτά αφορούν όλο το πρωτεύον οδικό δίκτυο, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, τα λιμενικά έργα και όλα τα συνοδά δίκτυα. Μέχρι το τέλος του έτους, πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουμε διαδικασίες δημοπράτησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, καθώς και για το κτίριο όπου θα εγκατασταθούν τα σωματεία ΑΜΕΑ, με σκοπό να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος στις αρχές του 2022» αναφέρεται.

Σημειώνεται πως οι εργασίες σε διαφορετικές περιοχές της έκτασης του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ένα μεγάλο μέρος του έργου, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου μέρους του Πάρκου, θα παραδοθεί στο κοινό έως το 2025.

Αναφορικά με τις κτιριακές αναπτύξεις, το πρώτο έργο που θα ολοκληρωθεί στο Ελληνικό το 2023, θα είναι το συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη καθώς και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Ταυτόχρονα, προχωρά η υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων ανάπλασης της πρώτης πενταετίας: η αναβάθμιση της Μαρίνας και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, ο Marina Tower, το Marina Galleria, ο παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών καθώς και συγκροτημάτων μπροστά από το πάρκο, ο Πύργος όπου θα στεγάζεται ξενοδοχείο και γραφεία επί της Βουλιαγμένης, καθώς το εμπορικό συγκρότημα. «Στόχος είναι όχι μόνο να προλάβουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε τον προγραμματισμό μας» αναφέρεται στον ιστότοπο.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνικό: Τα έργα υποδομής, οι προκαρκτικές εργασίες και το γραφείο Δοξιάδη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News