Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 16:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γερμανική αλυσίδα cash & carry που «ποντάρει» στα ελληνικά τρόφιμα

Επαφές με το προξενείο του Μονάχου

Η γερμανική αλυσίδα cash & carry που «ποντάρει» στα ελληνικά τρόφιμα

Την προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών στη γερμανική αγορά σχεδιάζει η αλυσίδα καταστημάτων χονδρικής Hamberger Großmarkt, η οποία φιλοδοξεί να μεταφέρει ψάρια, λαχανικά και τυροκομικά από την Ελλάδα στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. 

Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με το γραφείο Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων του ελληνικού προξενείου στο Μόναχο, Έλληνες διπλωμάτες είχαν πρόσφατα συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, όπου εξετάστηκαν όλοι οι δυνατότητες και οι προοπτικές μιας διμερούς συνεργασίας.

Η Hamberger, σε πρώτη φάση, επιθυμεί να αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα, από τους οποίους θα αγοράζει τα τρόφιμα και τα ποτά. Στη συνέχεια θα τα εισάγει στη Γερμανία, όπου θα διανέμονται σε συγκεκριμένα κανάλια πώλησης.  

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, λειτουργεί με το σύστημα «cash and carry» και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών, με έδρα τη Βαυαρία. 

Το κεντρικό κατάστημα, έκτασης 14.000 τετραγωνικών μέτρων, και τα γραφεία διεύθυνσης βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ διατηρεί υποκαταστήματα σε Βερολίνο και Σαξονία – Άνχαλτ.

Οι ετήσιες πωλήσεις ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί συνολικά 500 εργαζόμενους. Το πελατολόγιο αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρήσεις των κλάδων γαστρονομίας, υπηρεσιών τροφοδοσίας και φιλοξενίας (ξενοδοχεία).

Σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο, ο διευθύνων σύμβουλος της Hamberger, R. Decker, εξέφρασε το ενδιαφέρον για εμπλουτισμό της διαθέσιμης γκάμας προϊόντων με περισσότερα ελληνικά και γι’ αυτό τον σκοπό κάλεσε τα στελέχη του προξενείου να του υποδείξουν νέες κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. 

Από την πλευρά του, το γενικό προξενείο έχει ζητήσει από επιμελητήρια και κλαδικούς φορείς να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις, αναφορικά με το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News