Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 13:52
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων στις 2 Δεκεμβρίου

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων στις 2 Δεκεμβρίου

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας θα προχωρήσει την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους(ΟΔΔΗΧ). Μέσω της έκδοσης των εξάμηνων εντόκων, ύψους 625 εκατ. ευρώ, ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζει την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων χρεογράφων που λήγουν.

Στην προηγούμενη δημοπρασία του Οκτωβρίου, το επιτόκιο στα εξάμηνα έντοκα είχε διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω του μηδενός, στο -0,12%.

Το ελληνικό Δημόσιο φροντίζει να εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στις αγορές κρατικών ομολόγων και την υποχώρηση του κόστους δανεισμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για την άντληση ρευστότητας, με τη βοήθεια της οποίας χρηματοδοτεί τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από τις αρχές του έτους, η Ελλάδα έχει αντλήσει πάνω από 12 δισ. ευρώ μέσω ομολογιακών εκδόσεων, με τελευταία την επανέκδοση του 12ετούς ομολόγου, τον Οκτώβριο, στην οποία σημειώθηκε ρεκόρ ζήτησης από την πλευρά των επενδυτών, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,15% και το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί 2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News