Business & Finance Τρίτη 27/10/2020, 15:57
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν 11 τρισ. δολ. οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια έως το 2050

Σχεδόν 11 τρισ. δολ. οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια έως το 2050

Αναμφίβολα η παγκόσμια κοινότητα στρέφεται διαρκώς προς φιλικότερες -προς το περιβάλλον- μορφές ενέργειας, κάτι το οποίο ενισχύεται και από τη μείωση του κόστους της συγκεκριμένης τεχνολογίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, νέα ανάλυση του BloombergNEF, το οποίο σκιαγραφεί τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε βάθος ορισμένων δεκαετιών, προβλέπει ότι οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια θα φθάσουν τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2050. 

Μάλιστα, η αύξηση των ΑΠΕ και της τεχνολογίας ανακυκλώσιμων μπαταριών θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακοπή των εκπομπών αερίου από το 2027 και μετέπειτα, όταν και ξεκινήσει να καταγράφεται ετήσια μείωση της τάξης του 0,7%.

Όσον αφορά την αιολική και την ηλιακή ενέργεια δε, εκτιμάται ότι το 2050 θα διαθέτουν μερίδιο 56% επί της συνολικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάντως, η ζήτηση για φυσικό αέριο θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω της χρήσης στη βαριά βιομηχανία. Αντίθετα, η ζήτηση για πετρέλαιο θα αρχίσει να υποχωρεί από το 2031, χάρη στην εντυπωσιακή διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News