ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα… ραντάρ του Forbes τα ελληνικά ακίνητα υψηλής αξίας

Στα… ραντάρ του Forbes τα ελληνικά ακίνητα υψηλής αξίας

Στην Ελλάδα επεκτείνεται η Forbes Global Properties, η οποία σε συνεργασία με το Roula Rouva Real Estate, στοχεύει να συνδέσει αγοραστές και πωλητές για high premium ακίνητα.

Ο αποκλειστικός παγκόσμιος συνεργάτης του Forbes για τα οικιστικά ακίνητα, η Forbes Global Properties, παρέχει υπηρεσίες branding και μάρκετινγκ στις κορυφαίες εταιρείες ακινήτων στον κόσμο και εκπροσωπείται πλέον από μεσίτες σε 26 χώρες σε περισσότερες από 525 τοποθεσίες, με το Roula Rouva Real Estate να αποτελεί μία από τις τελευταίες προσθήκες στο δίκτυο αυτό.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή αυτή τη συνεργασία, η Ρούλα Ρουβά, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια του Roula Rouva Real Estate, έκανε λόγο για μια ισχυρή συμμαχία που φιλοδοξεί να αλλάξει τον χάρτη των ακινήτων πολυτελείας στη χώρα μας.

Αναφερόμενους στους λόγους για τους οποίους επιλέχτηκε η Ελλάδα από την Forbes Global Properties, ο Michael Jalbert, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπογράμμισε ότι “εμείς ακολουθούμε τους αγοραστές και τους πωλητές. Θέλουμε να έχουμε παρουσία όπου έχει έννοια να βρισκόμαστε. Εστιάζουμε σε πολύ υψηλής αξίας ακίνητα και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια. Προϋπόθεση βέβαια για να έρθουμε ήταν να βρούμε και τον κατάλληλο συνεργάτη που να σκέφτεται όπως εμείς. Και αυτός είναι το Roula Rouva Real Estate”.

Η επιλογή του Roula Rouva Real Estate, σύμφωνα με τον Marcus Benussi, υπεύθυνο επιχειρηματικής ανάπτυξης για το διεθνές δίκτυο της Forbes Global Properties οφείλεται στο γεγονός ότι “επιλέξαμε την Ρούλα Ρουβά, γιατί από την πρώτη στιγμή είδα ότι έχει το σωστό mindset για να δουλέψουμε μαζί. Αυτό κάνουμε σε όλες τις χώρες για δημιουργήσουμε διεθνές δίκτυο επαγγελματιών πολυτελών ακινήτων με κτηματομεσίτες που είναι leaders στον τομέα τους”.

Τα μεγάλα deals της Κέρκυρας

Στην Ελλάδα η αρχή θα γίνει από την Κέρκυρα, έδρα του Roula Rouva Real Estate και ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς Ευρωπαίων τουριστών και επενδυτών, όπου ήδη έκλεισε η πρώτη συναλλαγή ύψους €14 εκατ. για ακίνητο στις Μπενίτσες.

Η κυρία Ρουβά ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλες αγοραπωλησίες στην Κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα μία ύψους €12 εκατ. για τη βίλα Ανιέλι και €10,5 εκατ. για ακίνητο στην ανατολική ακτή, ενώ άλλα δύο ακίνητα ανάλογης αξίας πουλήθηκαν στους Παξούς.

Ωστόσο στο πλάνο είναι η επέκταση και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς όπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση του Money Review ο CEO της Forbes Global Properties “υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για έναν πολύ δημοφιλή προορισμό. Βρισκόταν στο ραντάρ μας εδώ και καιρό αλλά δεν είχαμε βρει τη… Ρούλα, την οποία απαγάγαμε”.

Στόχος είναι οι πολυτελείς βίλες, ωστόσο αναφέρθηκε ότι έχει δημιουργηθεί και ένα private office στην Forbes Global Properties όπου μπαίνουν ιδιαίτερα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται και ξενοδοχεία. “Προσφέρουμε τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να μην εκτίθεται αλλά και εμείς να μπορούμε να δείξουμε στους αντίστοιχους επενδυτές τα ακίνητα αυτά” τονίστηκε.

Η κα Ρουβά πρόσθεσε ακόμη ότι “μιλάμε και με Lamda Development για το Ελληνικό, αλλά και με το Costa Navarino για πολυτελή projects”. Υπάρχουν ακόμη και νησιά προς διάθεση από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά υπάρχει δύσκολο νομοθετικό πλαίσιο και διάφορα πολεοδομικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, πιθανότατα εντός φθινοπώρου, θα ανοίξει το νέο γραφείο του Roula Rouva Real Estate στην Αθήνα.

Επέκταση στην Ευρώπη

Η Forbes Global Properties σχεδιάζει την περαιτέρω επέκτασή της στην Ευρώπη, ενώ το τελευταίο εξάμηνο έχει κλείσει συνεργασίες στην Κροατία και την Γερμανία (στα βόρεια).

“Ξεκινήσαμε σε χώρες και περιοχές που ενδιαφέρουν τους πελάτες, τα μέλη και τους αναγνώστες μας, αλλά χρειάζεται να βρούμε το σωστό ταίριασμα στην εκάστοτε χώρα. Είμαστε επιλεκτικοί” τόνισε ο κ. Benussi.

Από την πλευρά του ο κ. Jalbert υποστήριξε ότι λόγω των συμβάντων στην Ανατολική Ευρώπη, υπάρχουν αρκετά χρήματα που φεύγουν από εκεί και αναζητούν κάποιες επιλογές, μεταξύ των οποίων είναι και τα ακίνητα. Η Forbes Global Properties έχει ήδη προωθήσει σημαντικές επενδύσεις στο Ντουμπάι και την Κροατία, ενώ ανάλογες σχεδιάζει και στην Ελλάδα για την οποία “έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες” όπως υπογράμμισε.

Κριτήρια

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που θέτουν για την επιλογή ενός ακινήτου, παραδέχτηκε ότι “πάντα κοιτάζουν την τιμή, αλλά αν τους αρέσει το ακίνητο μπορούν να το αποκτήσουν, δεν θα χρειαστούν καν στεγαστικό δάνειο”. Εξαρτάται από τις ανάγκες και τα κριτήρια του καθενός. Ανέφερε πάντως ότι είναι σημαντική η πρόσβαση, θέματα ασφάλειας, το κλίμα, αλλά κυρίως η εικόνα του ακινήτου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να είναι από έναn 25χρονο billionaire που αναδείχτηκε με την έκρηξη της τεχνολογίας μέχρι τον… 95χρονο Warren Buffett.

Τόνισε τέλος ότι ο καθένας πρέπει να βλέπει ένα ακίνητο ως investment asset, ως περιουσιακό του στοιχείο. Ένας συνεργάτης Forbes Global Properties στην Αυστραλία έκανε πρόσφατα καταχώρηση 200 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων για ένα ακίνητο μέσα στο λιμάνι του Σίδνει, το οποίο μπορεί να πουληθεί γύρω στα 300 εκατ. Και αυτό είναι λογικό αν σκεφτούμε ότι σε περίπτωση που ήθελε να φτιάξει από την αρχή ένα ακίνητο στο ίδιο σημείο θα χρειαζόταν σχεδόν 700 εκατ.

 

Στα… ραντάρ του Forbes τα ελληνικά ακίνητα υψηλής αξίας-1
Από αριστερά προς τα δεξιά: Marcus Benussi, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Forbes Global Properties – Ρούλα Ρουβά, Ιδρύτρια και CEO, Roula Rouva Real Estate – Michael Jalbert CEO και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Forbes Global Properties

 

Roula Rouva Real Estate

Με ιδρύτρια τη Ρούλα Ρούβα το 2003, το Roula Rouva Real Estate  εξυπηρετεί με εξειδίκευση τις ανάγκες των αγοραστών και πωλητών πολυτελών ακινήτων στα νησιά της Κέρκυρας και των Παξών, καθώς και σε όλη την Ελλάδα.

Η κα Ρουβά θυμάται ότι “ξεκινήσαμε πριν από περίπου 20 χρόνια από ένα μικρό γραφείο 38 τ.μ. στη βορειοδυτική Κέρκυρα, ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα κατεβήκαμε στην πόλη. Σήμερα, με ένα δυναμικό περίπου 50 ατόμων, είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στα ακίνητα υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών στους πελάτες μας, να είμαστε δίπλα τους για μια ολόκληρη ζωή”.

Το Roula Rouva Real Estate ξεπερνά την παραδοσιακή διαδικασία μεσιτείας και περιλαμβάνει τις εταιρείες Compass Engineering &  Development Solutions, HomeStories και Infinity Consultancy.

Η εταιρεία έχει αποσπάσει συνεχείς διακρίσεις στα International  Properties Awards στο Λονδίνο κάθε χρόνο από το 2016 στις κατηγορίες Best Real Estate Agency Greece,  Best Real Estate Marketing Greece και Best Website Greece.

Forbes Global Properties

Με επικεφαλής τους σημαντικότερους ανεξάρτητους μεσίτες πολυτελών κατοικιών στον κόσμο και βετεράνους του κλάδου, η Forbes Global Properties είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Forbes στον τομέα των ακινήτων. Τα μέλη της συνδέουν αγοραστές και πωλητές των πιο εξαιρετικών ακινήτων παγκοσμίως. Αξιοποιώντας το μηνιαίο κοινό του Forbes που αριθμεί 140 εκατομμύρια άτομα, οι αγγελίες αφηγούνται τις ιστορίες που κάνουν τα ακίνητα μοναδικά. Με έτος ίδρυσης το 2020, το αποκλειστικό της δίκτυο που απευθύνεται μόνο σε προσκεκλημένα μέλη εκτείνεται σε περισσότερες από 525 τοποθεσίες και περιλαμβάνει πάνω από 17.800 ειδικούς σε θέματα ακινήτων στις ΗΠΑ, την Ασία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Καραϊβική, το Μεξικό, τη Μέση Ανατολή, τη Νέα Ζηλανδία και την Ευρώπη. 

Διαβάστε επίσης:

Οι ξένοι κάνουν «flipping» στα ελληνικά εξοχικά – Βγάζουν μεγάλα κέρδη

ΤτΕ: Αύξηση 13,4% για τις τιμές διαμερισμάτων το 2023

Με κινεζικά κεφάλαια το ράλι στα ακίνητα

Ακίνητα: Περιζήτητες οι πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News