Ο Covid-19 «έφαγε» τις πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας
![Ο Covid-19 «έφαγε» τις πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας](https://www.moneyreview.gr/wp-content/uploads/2020/10/SWISSCHOCOLATE-unsplash-768x480.jpg)
Mε τον κορωνοϊό να έχει επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις λιανικής και ειδικότερα στο κομμάτι της δραστηριότητας που αφορά τους τουρίστες, ξενοδοχεία και εστιατόρια, οι πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας ήταν μειωμένες 14,3% στους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.
Η πτώση ήταν ακόμη μεγαλύτερη στο τετράμηνο έως τον Αύγουστο, με τις πωλήσεις ελβετικής σοκολάτας να υποχωρούν κατά 21,5%, τόσο εντός ελβετικής αγοράς όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης Chocosuisse.
Σχεδόν το 70% της παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετίας προορίζεται για εξαγωγές και η επιβράδυνση σε τουρισμό και ταξίδια επηρέασε αρνητικά τον κλάδο, σύμφωνα με την Chocosuisse, ανάμεσα στα μέλη της οποίας περιλαμβάνονται οι Barry Callebaut και Lindt & Spruengli.
«Σε αυτές τις σημαντικές αγορές, δεν διαφαίνεται ούτε μακροπρόθεσμα , ανάκαμψη στον ορίζοντα», αναφέρει η ένωση σε ανακοίνωσήτης.
Στο οκτάμηνο καταγράφηκε πτώση και στις πωλήσεις σοκολάτας στην ελβετική αγορά, ενώ αυξήθηκαν οι εισαγωγές παρατηρεί η Chocosuisse, αποδίδοντας το φαινόμενο στις υψηλές τιμές πρώτων υλων εξαιτίας των μέτρων προστατευτισμού.
Η ελβετική βιομηχανία σοκολάτας είχε πωλήσεις 1,787 δισ. ελβετικών φράγκων(1,97 δισ. δολάρια) το 2019.
Switzerland’s chocolate industry generated sales of 1.787 billion Swiss francs ($1.97 billion) in 2019.