ΥΠΑΑΤ: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια
Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (YΠΑΑΤ) το οποίο προβλέπει τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια αλλά και Κτηνοτροφικών Πάρκων και αγροφωτοβολταϊκών.
Στο νομοσχέδιο το οποίο αποτελείται από 47 άρθρα περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις που αφενός εισάγουν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την στήριξη των αγροτών και αφετέρου ρυθμίζουν λειτουργικά ζητήματα και την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών από τις θεομηνίες (πυρκαγιές, πλημμύρες).
«Με το νομοσχέδιο δίνουμε λύσεις σε εκκρεμότητες ετών στον πρωτογενή τομέα. Με καινοτόμες ρυθμίσεις όπως η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, ο αλιευτικός τουρισμός, το πλαίσιο και οι προϋποθέσεις για παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και λειτουργία αγροφωτοβολταϊκών, ανοίγουμε νέους δρόμους για τους αγρότες μας» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόσθεσε «Η σημαντικότερη καινοτομία που εισάγουμε είναι αυτή για τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματιών αγροτών και τον εφοδιασμό τους με γνώσεις, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις της νέας εποχής. Προχωρούμε μπροστά, με δύναμη και τόλμη, εκσυγχρονίζοντας την αγροτική παραγωγή με μοναδικό τελικό στόχο να δώσουμε νέες προοπτικές στους Έλληνες αγρότες».
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΑΑΤ στόχοι του σχεδίου Νόμου είναι:
* η Δημιουργία Κτηνοτροφικών Πάρκων για τον σταυλισμό των ζώων στηρίζοντας τη βιωσιμότητα των μικρών κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
* η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και οι παροχή λύσεων στο χρόνιο πρόβλημα των ενδικοφανών αλιευτικών προσφυγών.
* η εισαγωγή ρυθμίσεων για τον αλιευτικό τουρισμό και τις υδατοκαλλιέργειες.
* Η δημιουργία επαρκούς πλαισίου για την παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και λειτουργία φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας.
* Η βοήθεια στην καθημερινότητα των παραγωγών και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, εξασφαλίζοντας την εν γένει βιωσιμότητά τους.
* η διευθέτηση η ο εξορθολογισμός λειτουργικών, κανονιστικών και νομοθετικών ζητημάτων πάσης φύσεως.
* η εξασφάλιση της βελτίωσης της λειτουργίας οργανισμών.
* η σύσταση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια ενισχύοντας την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Διαβάστε επίσης:
Αυγενάκης: Μέσα στο 2024 τα Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News