Business & Finance Σάββατο 16/12/2023, 10:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρης επανεκκίνηση επιβατικών δρομολογίων Αθηνών – Θεσσαλονίκης | Δηλώσεις Σταϊκούρα

Πλήρης επανεκκίνηση επιβατικών δρομολογίων Αθηνών – Θεσσαλονίκης | Δηλώσεις Σταϊκούρα

«Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος και μεταβαίνει αυτή την ώρα, με την πρώτη αμαξοστοιχία από Αθήνα, στη Λάρισα.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, μετά την καταστροφή που έγινε από τον «Daniel» και είναι το δεύτερο ουσιαστικό βήμα για την ανάταξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε το πρώτο βήμα πριν από λίγες ημέρες με τις εμπορευματικές διαδρομές και έπονται οι ολικές αποκαταστάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου κόστους 200 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Χρ. Σταικουρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι «δρομολογούνται οι διαδικασίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος μπαίνει και πάλι στις ράγες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός δήλωσε «χρειάζεται να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε βήμα – βήμα μεθοδικά και υπεύθυνα».

Στο πρώτο δρομολόγιο, που ξεκίνησε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν 131 επιβάτες, ανάμεσά τους ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Παληό.

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε:

«Η επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τρεις μήνες μετά τη διακοπή τους εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από την θεομηνία ‘‘Daniel’’ είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα έγινε την Κυριακή, με την επιτυχή πρώτη κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών. Ακολουθεί η πλήρης αποκατάσταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, για την οποία η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Παράλληλα, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: «Task Force» για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηροδρόμου

Αποκαθίσταται η σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών – Θεσσαλονίκης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News