Business & Finance Δευτέρα 11/12/2023, 18:05
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Προσπερνούν ιατρικές εξετάσεις για οικονομικούς λόγους οι Έλληνες

Eurostat: Προσπερνούν ιατρικές εξετάσεις για οικονομικούς λόγους οι Έλληνες

Το 2022, το 3,3% των ατόμων που χρειάζονταν ιατρικές εξετάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπόρεσαν να τις λάβουν για οικονομικούς λόγους, μεγάλες λίστες αναμονής ή απόσταση.

Από όλο το μπλοκ την αρνητική πρωτιά, είχε η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό της διαμορφώθηκε στο 16,7%. Ακολούθησε η Φινλανδία (9,6%), η Ρουμανία (7,9%) και η Λετονία (7,1%).

Στον αντίποδα, η Κύπρος είχε το καλύτερο ποσοστό με 0,1%, δεύτερη ήρθε η Τσεχία (0,3%) και τρίτη η Γερμανία (0,5%).

Το ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια στην ΕΕ που ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τις ιατρικές τους εξετάσεις, ήταν 6,1%, διπλάσιο από εκείνους που δεν κινδυνεύουν (2,8%).

Eurostat: Προσπερνούν ιατρικές εξετάσεις για οικονομικούς λόγους οι Έλληνες-1

Παρόμοια μοτίβα ήταν ορατά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στην Ελλάδα, το αναφερόμενο μερίδιο ήταν 14,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο μεταξύ εκείνων που κινδυνεύουν από φτώχεια (28,8%) σε σύγκριση με εκείνους που δεν κινδυνεύουν (14,3%). Υψηλές αποκλίσεις εμφανίστηκαν επίσης στη Ρουμανία, όπου η διαφορά ήταν 9,4 π.μ. (15,5% έναντι 6,1%) και στην Πορτογαλία, με 8,5 π.μ. (11,7% έναντι 3,2%).

Εξαίρεση αποτέλεσε η Ισπανία (όπου το 2% των ατόμων που δεν κινδυνεύουν από φτώχεια ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τις εξετάσεις τους έναντι 1,6% των ατόμων που κινδυνεύουν) και η Ολλανδία (0,8% των ατόμων που δεν κινδυνεύουν και 0,6% αυτών κινδυνεύουν από φτώχεια). 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η αντικατάσταση ζωικών τροφίμων με φυτικά σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας

Η μείωση του χρόνου ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες

Η μοναξιά σκοτώνει – στην κυριολεξία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News