Business & Finance Δευτέρα 27/11/2023, 07:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο roadshow της Morgan Stanley με «όπλο» επενδυτική βαθμίδα και ανάπτυξη

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο roadshow της Morgan Stanley με «όπλο» επενδυτική βαθμίδα και ανάπτυξη

Με φόντο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία κινείται σε ρυθμούς διπλάσιους της Ευρωζώνης, θα δοθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επενδυτικό συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τη Morgan Stanley.  Ο πρωθυπουργός θα έχει δημόσια συζήτηση με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο Investment Banking της Morgan Stanley, ενώ θα  συναντήσει και κορυφαίους επενδυτές. 

Στο επενδυτικό roadshow, σήμερα και αύριο, εκπρόσωποι από τις ελληνικές τράπεζες και τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές με τουλάχιστον 200 διαχειριστές από 100 ισχυρά επενδυτικά funds, τα διαχειρίζονται περίπου 30 τρισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι τράπεζες, καθώς συνεχίζεται και η διαδικασία αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον κλάδο, με την επιτυχία του placement στην Εθνική Τράπεζα να δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον. Αναφορά αναμένεται να γίνει επίσης στην ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος όπως και στη διάθεση μετοχών των ΕΛΠΕ. 

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Πατέλης, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών: Π. Μυλωνάς (διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής), Χρ. Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings), Φ. Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος της Eurobank) και Β.Ψάλτης (διευθύνων σύμβουλος, Alpha Services and Holdings). 

Επίσης στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν και οι κ.κ. Ε. Μυτιληναίος, Π. Τζανννετάκης ( CEO της Motor Oil), ο Κ. Μαύρος (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και Α. Εξάρχου (CEO της Ιντρακάτ).

Οι εισηγμένες που συμμετέχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley στο Λονδίνο είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, EYΔΑΠ, Αustrian Card, Autohellas, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο, ενώ θα συμμετέχει και η Τράπεζα Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: 

Κυρ. Μητσοτάκης: Σκοπός μας να συνεχίσουμε αυτή τη φιλόδοξη πορεία μεγάλων μεταρρυθμίσεων

Μητσοτάκης στο BBC: Tα Γλυπτά του Παρθενώνα δείχνουν καλύτερα στο μουσείο της Ακρόπολης

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναμένεται να έχει το 2024 διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την Ευρωζώνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News