Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 19:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Το 85% των Ελλήνων δεν είναι ευχαριστημένο από τα μέτρα για την ακρίβεια 

Ευρωβαρόμετρο: Το 85% των Ελλήνων δεν είναι ευχαριστημένο από τα μέτρα για την ακρίβεια 

Δυσαρεστημένο δηλώνει το 85% των Ελλήνων, αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη στιγμή που σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο οι πολίτες στην ΕΕ, απάντησαν κατά 65% πως δεν είναι ευχαριστημένοι, με ένα 33% να έχει θετική άποψη για τα όσα έγιναν από την τοπική κυβέρνηση. 

Να σημειωθεί, πως στην έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Μάρτιο από την ΕΕ, συμμετείχαν 26.376 πολίτες του μπλοκ, εκ των οποίων οι 1.006, ήταν Έλληνες. 

Στην ίδια ερώτηση περί ακρίβειας, αλλά αυτή τη φορά για τα μέτρα που έχει πάρει η ΕΕ, οι Έλληνες απάντησαν σε ένα μικρότερο ποσοστό (78%) πως δεν είναι ευχαριστημένοι, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στους Ευρωπαίους πολίτες, ήταν και πάλι πιο αισιόδοξο, αφού έφτασε το 57%. 

Αναφορικά με το ποια θέματα θεωρούν οι ερωτώμενοι πως επείγουν να αντιμετωπιστούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι γενικά φαίνεται να συμφωνούν, με το πρώτο στη λίστα να είναι η υποστήριξη της οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (59% και 31% αντίστοιχα) και η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού να έρχεται δεύτερο (56% και 38% αντίστοιχα). 

Το 75% των Ελλήνων ερωτηθέντων, φάνηκε να είναι δυσαρεστημένο σχετικά με τα όσα έχει κάνει η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης, τη στιγμή που η πλειοψηφία των Ευρωπαίων (51%) φάνηκε ευχαριστημένη ως προς αυτό. 

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα, οι Έλληνες φάνηκαν για ακόμη μία φορά πιο απαισιόδοξοι, αφού απάντησαν κατά 71% πώς δεν είναι ευχαριστημένοι, τη στιγμή που το φθινόπωρο το ποσοστό ήταν 65%. Τα ποσοστά στους Ευρωπαίους παρέμειναν τα ίδια με το πέρασμα των μηνών, με το 56% αυτών να είναι ευχαριστημένοι και το 42%, να μην είναι. 

Στην ίδια ερώτηση, αλλά για τη δημοκρατία στην ΕΕ, οι Έλληνες έδειξαν την αποδοκιμασία τους κατά 61% και οι Ευρωπαίοι κατά 41%, με τα ποσοστά να παραμένουν σταθερά, με το πέρασμα των τελευταίων μηνών. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News