ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσε για τις 31 Μαρτίου η καταβολή του μπόνους για τους συνταξιούχους 

Το MR απαντά σε επτά ερωτήματα για την έκτακτη ενίσχυση 

Κλείδωσε για τις 31 Μαρτίου η καταβολή του μπόνους για τους συνταξιούχους 

Στις 31 Μαρτίου με εμβόλιμη πληρωμή θα δοθεί το μπόνους σε συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς ή έλαβαν μικρότερη αύξηση του 7%.

Πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα που θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου. Το πακέτο του πασχαλιάτικου χριστουγεννιάτικου «μποναμά» αγγίζει τα 280 εκατ. ευρώ.

Το MR απαντά σε επτά ερωτήματα για την έκτακτη ενίσχυση.

Το έκτακτο επίδομα αφορά όλους τους συνταξιούχους ;

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, αφορά τουςσυνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ τον μήνα και είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% τον προηγούμενο μήνα είτε έλαβαν ποσοστό λιγότερο από αυτό.

Το ποσό είναι το ίδιο για όλους;

Το ποσό είναι κλιμακωτό από 200-300€ και εξαρτάται από το ποσό της σύνταξης,ποια ήταν η αύξηση που έλαβε ο συνταξιούχος αλλά και εάν ενισχύθηκε με άλλα μέτρα στήριξης

Συνταξιούχος που δεν έλαβε καθόλου αύξηση και δεν ενισχύθηκε από άλλα μέτρα στήριξης τι ποσό θα λάβει;

Στην πρώτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν την αύξηση του 7,75%, την επιταγή ακρίβειας ή ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Πρόκειται για 120.000 περίπου συνταξιούχους (περίπου το 5% τουσυνόλου) με προσωπική διαφορά και με
άθροισμα κύριων συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 800 – 1.000 ευρώ τον μήνα. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Συνταξιούχος που δεν είδε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς αλλά έλαβε την επιταγή ακρίβειας τι ποσό θα λάβει;

Σε αυτή την ομάδα ανήκουν 370.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα. Και αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Συνταξιούχος με σύνταξη 1.000€ που ωφελήθηκε μόνο μέσω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης τι ποσό θα του καταβληθεί;

Όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000 – 1.100 ευρώ τον μήνα, έχουν προφανώς προσωπική διαφορά και είδαν μόνο μια μικρή ενίσχυση από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο 36 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για 70.000 συνταξιούχους όπου θα λάβουν και αυτοί την έκτακτη ενίσχυση των 300 ευρώ.

Συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη πάνω από 1.100€ δικαιούται να λάβει κάποιο ποσό;

Σε αυτή την κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και ωφελήθηκαν μόνο από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο με 111 ευρώ ετησίως. Οισυνταξιούχοι αυτοί είναι 300.000 και θα λάβουν 250 ευρώ.

Συνταξιούχος που έλαβε αύξηση αλλά μικρότερη του 7,75% θα πάρει έκτακτη ενίσχυση;

Στην πέμπτη κατηγορία είναι οι συνταξιούχοι που δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75% λόγω προσωπικής διαφοράς, έλαβαν όμως κάποιο μικρότερο ποσοστό.

Συγκεκριμένα:

  • Για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ τον μήνα και είδαν αύξηση στη σύνταξή τουςέως 3,49%, η έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν είναι 250 ευρώ.
  • Συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.101 έως και 1.600 ευρώ που έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%. Αυτοί θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.
  • Συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ και είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από 3,5% έως 6,99%, θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Νομοθετείται η έκτακτη στήριξη σε συνταξιούχους και οι ρυθμίσεις χρεών

Συνταξιούχοι: Τι θα πάρουν πριν το Πάσχα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News