Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των Nova και Wind
Χθες ολοκληρώθηκε επίσημα η συγχώνευση της Nova με τη Wind, ύστερα από μακρά διαδικασία, που περιέλαβε την ενοποίηση σειράς λειτουργιών και τμημάτων, αλλά και χωροταξικές αλλαγές (π.χ. η μετεγκατάσταση της Nova από το κτίριο της Κάντζας στην Αττική). Οι δύο εταιρείες, η Nova (πρώην Forthnet) και η Wind, περιήλθαν στον έλεγχο του ομίλου δημιουργίας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου United Group το 2020 και τέλη του 2021. Η συγχώνευσή τους υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει, φέτος, εξοικονόμηση κόστους της τάξεως των 36 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της JP Morgan.
Χθες, σε ειδική εκδήλωση στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο, η διοίκηση της Nova παρουσίασε τα προϊόντα κινητής, «Unlimited+» που παρέχουν απεριόριστη ομιλία, απεριόριστα μηνύματα και πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων. Μέσω της νέας τιμολογιακής πολιτικής της, η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει το μερίδιό της στην αγορά τηλεπικοινωνιών, όπως και να στρέψει τους κατόχους καρτοκινητών σε προγράμματα, δεδομένου ότι οι τιμές των συμβόλαιων της ξεκινούν από 13 ευρώ. Επίσης, η Nova προχωράει στη διάθεση προγραμμάτων Ιντερνετ σταθερής με ταχύτητες 500 Mbps και 1Gbps –μέσω του δικού της δικτύου οπτικών ινών– στην τιμή των 26 και 33 ευρώ αντίστοιχα.
Η Nova προχωράει και στη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της, που θα περιλαμβάνει 300 σημεία, αναβαθμίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και επενδύει στη βελτίωση του οπτικοακουστικού περιεχομένου της, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα της Premier League.
«Εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο στην Ελλάδα προσφέροντας μέσα από τα νέα μας προϊόντα ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η τεχνολογία, σε τιμές που είναι προσιτές σε όλους. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι που ζητούν οι πελάτες και απαντάμε σε αυτές τις ανάγκες μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Από σήμερα, η απεριόριστη επικοινωνία και οι υψηλές ταχύτητες ακόμα και στο 1 Gbps είναι προσιτές, χωρίς ψιλά γράμματα και χρονικούς περιορισμούς. Η νέα Nova τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο και αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.
«Σήμερα, γίνεται πράξη ένα ορόσημο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media στην Ελλάδα. Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα της συνένωσης Nova-wind, διαμορφώνοντας έναν ισχυρό και διαφορετικό πάροχο που θα συμβάλει ουσιαστικά στις προοπτικές ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας αξιοποιώντας επενδύσεις σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, στην τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η νέα Nova είναι εδώ ως απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ένα τολμηρό όραμα μπορεί να υποστηρίξει συνολικά τις δυνατότητες ανάπτυξης της Ελλάδας», ανέφερε ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Nova και πρόεδρος της BC Partners.
Οπως έχει αναφέρει η διοίκησή της, η Nova, που διαθέτει περίπου 5 εκατ. συνδρομητές, δρομολογεί, έως το 2027, επενδύσεις 2 δισ. ευρώ από τα οποία μισό δισ. θα διατεθεί για την ανάπτυξη δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) με στόχο αυτό να ανέλθει σε 22.000 χλμ.
H Nova ιδρύθηκε ως Forthnet τον Οκτώβριο του 1995 από τη Minoan Lines και το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) και περιήλθε το 2020 στην United Group που εξαγόρασε τα δάνειά της.
Η Wind ιδρύθηκε το 1992 ως Telestet, μετονομάστηκε σε TIM Hellas τον Φεβρουάριο του 2004 και εξαγοράστηκε, τέλη 2021, από την United Group έναντι τιμήματος της τάξεως του 1 δισ. ευρώ.
moneyreview.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News