Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 19:35
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Μυτιληναίος προσωρινός ανάδοχος του ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ 

Η Μυτιληναίος προσωρινός ανάδοχος του ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ 

Η Μυτιληναίος ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την ανακατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλών Τάσεων (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, έπειτα από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ, ένα έργο ο προϋπολογισμός του οποίου θα ανέλθει στα 46 εκατ. ευρώ.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης η Τέρνα και η Ελεκτρομέκ, ενώ να σημειωθεί ότι στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου θα συνδεθεί το νέο καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, όπως και Ανατολικός Διάδρομος Πελοποννήσου, ένα έργο με ορίζοντα περάτωσης τους 30 μήνες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ αναφέρει:

«Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Συγγενής εταιρεία ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ολοκλήρωσε με επιτυχία τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 21.12.2020 για την ανακατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλών Τάσεων (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου με ανάδειξη της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» ως προσωρινού αναδόχου του έργου συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στον οποίο υπέβαλαν προσφορές οι εταιρείες ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ Α.Ε. και Μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» με επιτευχθείσα τιμή κτήσης έργου 45.127.164 ευρώ.

Το έργο ανακατασκευής του ΚΥΤ Κουμουνδούρου Αττικής αποτελεί ένα έργο «με το κλειδί στο χέρι» και περιλαμβάνει την αντικατάσταση και την επέκταση του υπάρχοντος διακοπτικού εξοπλισμού 150 kV και 400 kV με σύγχρονο εξοπλισμό τεχνολογίας κλειστού τύπου (GIS), καθώς και την προσθήκη νέων αυτομετασχηματιστών ισχύος και αυτεπαγωγών αντιστάθμισης.

Το νέο ΚΥΤ θα τροφοδοτεί 21 γραμμές 150 kV και 4 γραμμές 400 kV, αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του φορτίου στο λεκανοπέδιο Αθηνών.

Στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Κουμουνδούρου θα διασυνδεθεί το νέο καλώδιο Αττικής – Κρήτης (μέσω του υπό κατασκευή Σταθμού Μετατροπής Κουμουνδούρου), καθώς και ο Ανατολικός Διάδρομος Πελοποννήσου (Μεγαλόπολη-Κόρινθος-Αττική). Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 30 μήνες».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News