Χ.Μπρουμίδης (Vodafone Hellas): Δεν συζητάμε με τη ΔΕΗ – Διεκδικούμε ψηφιακά έργα 200 εκατ. ευρώ
Τι ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τα σχέδια διάθεσης ευρυζωνικών υπηρεσιών από τη ΔΕΗ
Περαιτέρω έμφαση στα έργα Πληροφορικής (ITC) δίνει η Vodafone που συμμετέχει, ήδη, σε διαγωνισμούς για έργα 200 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Συνολικά, η εταιρεία σχεδιάζει να διεκδικήσει κοινοπρακτικά με άλλες εταιρείες ψηφιακά έργα στο Δημόσιο Τομέα συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ. Εκτός από την ενίσχυση του αποτυπώματός της στον τομέα του ITC, η Vodafone έχει ως στόχο, μέσα στα επόμενα χρόνια το 30% των εσόδων της να προέρχονται από τη συνδρομητική τηλεόραση και τα έργα Πληροφορικής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι η Vodafone Hellas διαθέτει επενδυτικό πλάνο 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025 για την ανάπτυξη οπτικής ίνας, θέτοντας τον πήχη για την ανάπτυξη 800.000 γραμμών FTTH (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι) την επόμενη τριετία.
Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ
Ο κ. Μπρουμίδης διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν συζητά με τη ΔΕΗ για ενδεχόμενη συνεργασία στον τομέα της εμπορικής διάθεσης ευρυζωνικών υπηρεσιών σύνδεσης. Ως γνωστόν, ο ενεργειακός όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (fiber to the home – FTTH) επιδιώκοντας να καλύψει 450.000 νοικοκυριά σε περίπου 10 δήμους της χώρας μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες. Για την εμπορική διάθεση των εν λόγω ευρυζωνικών υπηρεσιών, που θα στηρίζονται στα εναέρια καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος, έχει ήδη προχωρημένες συζητήσεις με την Nova-Wind.
«Δεν έχουμε καμία επαφή με τη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια. Αν υλοποιήσουν δίκτυο που δουλεύει και αν η τιμή χονδρικής είναι ικανοποιητική, θα συνομιλήσουμε» ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης.
Για την υπόθεση της δωρεάν αναβάθμισης ταχυτήτων από τον ΟΤΕ, ο CEO της Vodafone Ελλάς επανέλαβε ότι η εταιρεία ζήτησε ο έλεγχος των πακέτων λιανικής του παρόχου με σημαντική ισχύ στην αγορά της χονδρικής στη σταθερή τηλεφωνία (ΣΙΑ) να γίνεται με το νέο μοντέλο της ΕΕΤΤ του 2011. Η εταιρεία, όπως είπε, έναντι αντιτίμου έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των ταχυτήτων 350.000 πελατών της τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ προσφέρει, συναρτήσει των αναγκών των συνδρομητών της, αναβάθμιση ταχυτήτων μαζί με άλλες υπηρεσίες (π.χ. συνδρομητική τηλεόραση).
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News