Folli Follie: Τη συμφωνία εξυγίανσης επικύρωσε η δικαιοσύνη
Απέρριψε τις παρεμβάσεις βασικών μετόχων
Στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απέρριψε τις παρεμβάσεις των βασικών μετόχων της εταιρείας, της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που ζητούσε την μη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης, η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, εκτός από τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει να αποπληρώσει η OpsCo, δηλαδή η νέα εταιρεία που θα συσταθεί και θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, αποτελώντας τον φορέα λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, η Folli Follie θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία θα εισπράττει ετήσια αμοιβή ύψους 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για οκτώ χρόνια. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.
Σύμφωνα με τις παραδοχές που υιοθετεί το επιχειρηματικό σχέδιο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της νέας Folli Follie τοποθετείται για τη φετινή χρονιά στα 84 εκατ. ευρώ (από 204 εκατ. το 2019) και σταθεροποιείται από 235 έως 242 εκατ. ευρώ το διάστημα 2022-2029. Οι εκτιμώμενες ζημίες για το 2021 τοποθετούνται σε 20 εκατ. ευρώ, προβλέπονται κέρδη μετά φόρων ύψους 115 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο έως το 2029 και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda), ύψους -10,4 εκατ. ευρώ, φέτος. Με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, η εταιρεία θα δικαιούται, για οκτώ χρόνια με αφετηρία την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, ετήσια αμοιβή, ύψους 235 χιλ. ευρώ, που θα προέρχεται από τα έσοδα της OpsCo.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τη μετεγκατάσταση καταστημάτων και την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων, ενώ σταδιακά, έως το 2023, καταστήματα με το εμπορικό σήμα Nike (17 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο, 12 στη Βουλγαρία και 10 στη Ρουμανία) θα αντικατασταθούν με νέα που θα πωλούν μία (monobrand) ή πολλαπλές επωνυμίες. Προβλέπεται και η δημιουργία 14 καταστημάτων έως το 2023 με το σήμα Collective, ενώ στον τομέα των καλλυντικών σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση νέων σημείων πώλησης σε περιοχές με αυξημένη εμπορική και τουριστική κίνηση. Οι κινήσεις αναδιάρθρωσης που αφορούν την ακίνητη περιουσία προβλέπουν και την ενοικίαση τμήματος του κτιρίου γραφείων στον Αγιο Στέφανο, όπου σήμερα βρίσκεται η έδρα της Folli Follie.
Η ίδρυση νέων καταστημάτων και ο εμπορικός επαναπροσδιορισμός (rebranding) παλαιών καταστημάτων έως τα τέλη του 2023 υπολογίζεται ότι θα απορροφήσει κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Folli Follie: Διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου η δίκη
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News