Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 14:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intracom: «Ψήνεται» deal για την πώληση της Intrasoft

Ράλι για τη μετοχή της εταιρείας στο Χ.Α.

Intracom: «Ψήνεται» deal για την πώληση της Intrasoft

Τα σενάρια περί πιθανής πώλησης της Intrasoft International επιβεβαίωσε η Intracom Holdings, η οποία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με τη Netcompany (NETC). 

«Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε μελλοντική εξέλιξη» έσπευσε να προσθέσει, στη σχετική ανακοίνωση.  

To ενδεχόμενο deal με τη NETC εξηγεί και τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων ημερών στη μετοχή της Intracom στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία μάλιστα επεκτείνονται και στις θυγατρικές της (Intrakat, Intralot). 

Διαβάστε επίσης: Intralot – Intracom: Εκρηκτική άνοδος σήμερα για τις εισηγμένες του Σ. Κόκκαλη

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο τίτλος της Intracom έκλεισε στο +8,17% και τα 2,105 ευρώ, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον της τελευταίας 10ετίας. Σήμερα, συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, αυξάνεται κατά 2,15% και διαμορφώνεται στα 2,15 ευρώ. 

Ποια είναι η Intrasoft

Η Intrasoft International ιδρύθηκε το 1996 και εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων και υπηρεσιών ΙΤ.  

Απασχολεί περισσότερους από 2.200 εργαζόμενους, ενώ διαθέτει παρουσία σε 13 διαφορετικές χώρες. Στο πελατολόγιο της βρίσκονται 500 οργανισμοί σε 70 χώρες παγκοσμίως.  

Διαβάστε επίσης: Intrasoft: Η πρώτη εταιρεία ΙΤ στην Ελλάδα που γίνεται μέλος του BIAN

Στο 12μηνο του 2020, η εταιρεία είχε τζίρο 197,3 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα EBITDA (προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) να αυξάνονται στα 18 εκατ. ευρώ από 14,5 εκατ. ευρώ το 2019.  

Από την πλευρά της, η Netcompany είναι επίσης εταιρεία IT και business consulting, με έδρα τη Δανία. Ιδρύθηκε το 2000 και απασχολεί περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους σε έξι διαφορετικές χώρες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News