Business & Finance Δευτέρα 4/10/2021, 14:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΒΙ: Η προστασία των καινοτόμων τεχνολογιών καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη των ΜμΕ 

ΟΒΙ: Η προστασία των καινοτόμων τεχνολογιών καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη των ΜμΕ 

Οι ευρεσιτεχνίες, τα βιομηχανικά σχέδια και τα εμπορικά σήματα προστατεύονται και αποτελούν άυλο κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο για κάθε επιχείρηση. Αυτό αναφέρει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με σχετικό δελτίο τύπου. 

Στην Ευρώπη, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που κατέχουν τίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, Σχέδια ή Σήματα, έχουν 68% υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο και οι υπάλληλοί τους αμείβονται με υψηλότερους μισθούς σε σχέση με όσες δεν είναι κάτοχοι Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Με τη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής, βασισμένης στην προστασία του άυλου κεφαλαίου, μια επιχείρηση μπορεί να υποστηρίξει και να αναπτύξει τα επιχειρηματικά της σχέδια.  

Η βιομηχανική ιδιοκτησία θα βοηθήσει να μεταφραστούν οι ιδέες σε προϊόντα και τα μονοπωλιακά δικαιώματα που προσφέρουν οι τίτλοι προστασίας των διάφορων επινοημάτων, θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο, όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και ανάπτυξης έναντι του ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται ο ΟΒΙ, αποκλειστικά αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών, των Βιομηχανικών Σχεδίων και των Εμπορικών Σημάτων, αναγνωρίζει ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται τη σωστή υποστήριξη για να πλοηγηθούν με επιτυχία σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Ο ΟΒΙ στηρίζει τις ΜμΕ των επιχειρηματιών και των ερευνητών, καθώς και στην αποστολή τους που είναι η εμπορευματοποίηση των ιδεών τους και η δημιουργία επιτυχημένων προϊόντων (brands), δίνοντας τους απαραίτητα εργαλεία, όπως είναι οι τίτλοι βιομηχανικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις που κατέχουν ή οραματίζονται να αποκτήσουν, τονίζεται. 

Με σκοπό την ενημέρωση των ΜμΕ για τη σημασία της προστασίας της Βιομηχανικής τους Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) ο ΟΒΙ δημιούργησε το παρακάτω βίντεο.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News