Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 16:16
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί την επένδυση της HIP σε πέντε ξενοδοχεία

Σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί την επένδυση της HIP σε πέντε ξενοδοχεία

Την στήριξη των κλάδων ακινήτων και τουρισμού επιβεβαίωσε η Alpha Bank, καθώς ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της Hotel Investment Partners (HIP), με σκοπό την ανακαίνιση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

H τράπεζα, συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτεί τις κεφαλαιακές επενδύσεις της HIP, οι οποίες αφορούν την αναβάθμιση, την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των πέντε ξενοδοχείων, συμβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα και της εμπορικής επωνυμίας της Ελλάδας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού.

Το πρώτο έργο του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, το οποίο αφορά την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου Domes of Corfu Autograph Collection, έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο γενικός διευθυντής – Wholesale Banking της Alpha Bank, Ιωάννης Εμίρης, επεσήμανε τα εξής:

«Η Alpha Bank παραμένει προσηλωμένη στη χρηματοδότηση έργων υψηλής αξίας, στηρίζοντας τα επενδυτικά σχέδια του ξενοδοχειακού τομέα και την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, παρά το δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19. Η στρατηγική μας συνεργασία με την ΗΙΡ, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιοκτησίας ξενοδοχείων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και με την Blackstone, παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των επενδύσεων σε ακίνητα, αποδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Alpha Bank στη στήριξη επενδυτικών σχεδίων παγκοσμίου βεληνεκούς στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η HIP ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζεται η αμερικανική Blackstone.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News