Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 18:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

United Group – Nokia: Από κοινού αναβάθμιση του δικτύου κορμού κινητής τηλεφωνίας

United Group – Nokia: Από κοινού αναβάθμιση του δικτύου κορμού κινητής τηλεφωνίας

Την έναρξη συνεργασίας με τη Νόκια ανακοίνωσε η United Group, μητρική εταιρεία της Forthnet και της Nova, έχοντας ως βασικό στόχο την αναβάθμιση του δικτύου κορμού κινητής τηλεφωνίας στο cloud.

Μέσω της σύμπραξης των δύο Ομίλων, ειδικότερα, επιδιώκεται η ενίσχυση τόσο της ποιότητας – χωρητικότητας όσο και της ασφάλειας, προκειμένου να στηριχθεί η εισαγωγή ψηφιακών υπηρεσιών επόμενης γενιάς σ’ όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νέων υπηρεσιών 5G για οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες.

Μεταξύ άλλων προϊόντων του δικτύου κορμού, η Nokia παρέχει λογισμικό για τη διαχείριση κρίσιμων λειτουργιών δικτύου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. 

Χάρη στις αναβαθμίσεις της φινλανδικής εταιρείας, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της United Group -Vivacom στη Βουλγαρία και Telemach στην Κροατία και τη Σλοβενία– θα είναι επίσης σε θέση να επιτυγχάνουν συνδεσιμότητα σε μεγάλη κλίμακα για τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών που απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο.. 

Οι εν λόγω αναβαθμίσεις αποτελούν μέρος ενός πενταετούς προγράμματος ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, στις οποίες προβαίνει η ολλανδική United Group, με επιδίωξη τον εκσυγχρονισμό των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Η United Group, εξάλλου, αναμένει ότι οι εξελίξεις στην συνδεσιμότητα της κινητής  με ταχύτητες Gbps, οι υπηρεσίες με χαμηλή απόκριση, τα βελτιωμένα σχέδια δεδομένων και η σταθερή ασύρματη πρόσβαση θα αποτελέσουν βασικούς παράγοντες για τα επόμενα χρόνια τόσο της ψηφιοποίησης όσο και της ανταγωνιστικότητας στις αγορές που εξυπηρετεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ολλανδική εταιρεία επέλεξε προ μηνών τη Nokia για την στήριξη της ανάπτυξης ενός δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο θα είναι το πιο προηγμένο στην περιοχή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News